Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La “Nit d’avantguardes sonores”, amb Playmodes & Quartet Brossa i Xavi Lloses, i el nou treball discogràfic de la pianista Laura Andrés, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

La pianista i compositora Laura Andrés presenta el nou disc “Venus” aquest divendres, 24 de maig, a la Sala de Cambra. L’experiència innovadora “Nit d’avantguardes sonores” arriba aquest dissabte, 25 de maig, a la Sala d’Assaig i a l’Escenari Montsalvatge en el marc del cicle “Descoberta”

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà dues propostes destacades i singulars de l'escena catalana. Per una banda, el divendres 24 de maig, la compositora i pianista Laura Andrés presentarà el seu nou disc, Venus, a la Sala de Cambra. Per l'altra, el dissabte 25 de maig, la Nit d'avantguardes sonores oferirà a l'escenari Montsalvatge i a la Sala d'Assaig una experiència vivencial amb el concert multimèdia Forms, de Playmodes & Quartet Brossa, i l'espectacle immersiu Estornells, de Xavi Lloses. Les entrades per aquestes actuacions es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Acompanyada de la violinista Roser Loscos, la compositora i pianista Laura Andrés actuarà aquest divendres, 24 de maig, a les 20 h, a la Sala de Cambra, per presentar el seu nou treball discogràfic, Venus (autoeditat, 2023), un univers ple de música envoltant i evocadora. Un concert en què el piano d'Andrés, el cor latent d'aquest viatge, s'entrellaça amb sonoritats modernes i captivadores, i s'acompanya de textures de cordes i música electrònica per transportar la persona espectadora a paratges emocionals que comparteixen la sensibilitat de referents com Ludovico Einaudi i Yann Tiersen. Es tracta del tercer disc en solitari de l'artista sabadellenca, un projecte que arriba després de publicar #blanc (autoeditat, 2021), que va rebre el Premi Enderrock 2022 al millor disc de música clàssica i contemporània; i Kintsugi (LCM Records / La Cúpula Music, 2022), amb què va girar per diverses ciutats espanyoles i europees com Lecce, Màlaga, Madrid o Brussel·les, entre d'altres.

L'endemà, l'Auditori de Girona acollirà la Nit d'avantguardes sonores, en el marc del cicle "Descoberta" de l'Auditori de Girona, una experiència vivencial innovadora que oferirà dues propostes diferents. En primer lloc, a les 20.15 h, el pianista, compositor i productor català Xavi Lloses presentarà Estornells a la Sala d'Assaig, un espectacle immersiu que, mitjançant els telèfons intel·ligents, posa a escena 40 altaveus en moviment que realitzen coreografies imprevistes submergides en paisatges sonors sorprenents. En un espai diàfan sense obstacles i amb llum tènue, cada espectador o espectadora rebrà missatges i instruccions tant de moviment col·lectiu com individual. Una coproducció de Xavi Lloses, La Marfà - Centre de Creació Musical i el Mercat de Música Viva de Vic, amb el suport d'AGITA.

Tot seguit, a les 21 h, serà el torn del concert multimèdia Forms, de Playmodes -en la seva darrera actuació com a artista convidat de la temporada 2024 de l'Auditori de Girona- i el Quartet Brossa, a l'escenari Montsalvatge. Una iniciativa per a quartet de corda, música electrònica i projeccions panoràmiques basada en la idea de sonificació de la imatge: els músics interpretaran en directe un seguit de partitures gràfiques que, al seu torn, construeixen l'escenografia visual, en una experiència única en què el públic podrà anticipar-se a la música que vindrà.  

El darrer concert del mes de maig de l'Auditori de Girona serà el de Núria Rial (dimecres 29 de maig), en el marc del cicle "Experiència Clàssica". Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar