Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El festival Strenes 2024 aplega més de 27.000 persones espectadores 

Es van vendre 23.000 entrades de les 26.200 que s’havien posat a la venda i es van registrar 15 ‘sold out’. Per primera vegada, un empat de vots comporta que hi hagi dos guanyadors del Premi Talent Gironí 2024, Jost Jou i Classe B.

El festival Strenes 2024 ha aplegat a Girona entre el 5 d’abril i el 5 de maig més de 27.000 espectadors i espectadores en els 44 concerts programats, fet que suposa un 30% més de públic respecte la passada edició. A més, aquest any, l’esdeveniment ha registrat un 90% d’ocupació als concerts de pagament, una de les xifres d’ocupació més altes del festival. En total, es van vendre 23.000 entrades de les 26.200 que s’havien posat a la venda i es va registrar sold out en les 15 actuacions següents: al concert d’Oques Grasses i Mama Dousha a la Fira de Girona; als concerts dobles de Guillem Gisbert i The Tyets a les escales de la Catedral, i al de Blaumut i la Ludwig Band en aquest mateix espai; als de Gossos i El Kanka a l’Auditori de Girona; al de Figa Flawas a La Mirona i als de Ginestà i Quimi Portet i al doble concert d’Els Amics de les Arts al Teatre Municipal.

Aquest migdia, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; el director del Festival Strenes, Xavi Pascual, i el patró de la Fundació Valvi Eduard Vidal, han fet valoració de la 12a edició de l’Strenes.

“Som una ciutat activa i viva, som una ciutat de música. I l’Strenes ha tornat a demostrar la fortalesa de la música catalana, la fortalesa de la cultura del nostre país”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats i Bartrina.

Més enllà de les xifres de públic, el festival ha destacat la bona rebuda del nou escenari a la plaça de la Independència i de la primera edició d’Strenes Urbana a l’Estació Espai Jove. També el projecte educatiu del festival, que ja ha cobert la seva primera fase amb un total de 10 xerrades a instituts de la ciutat amb artistes com Ginestà, Triquell o Mariona Escoda, entre d’altres. Aquesta setmana es triarà la lletra guanyadora de les més de 200 que ha escrit l’alumnat.

A banda, el 21 de juny, Dia de la Música, es donarà a conèixer la primera cançó oficial de l’Strenes per part del productor gironí HugSound, També queda pendent fer oficial el guanyador del campionat mundial de Bèlit, del qual l’Strenes és patrocinador i amb el qual col·laborarà organitzant-ne la festa de la final amb actuacions sorpresa que es desvetllaran pròximament.

Quant a l’impacte econòmic, una enquesta telemàtica elaborada per l’Strenes ha revelat que el 94 % de les persones enquestades tornarien l’any vinent, que el 73 % del públic assistent ha sopat abans o després del concert a un restaurant de Girona i que un 24% s’ha allotjat a la ciutat amb motiu de la seva assistència al festival.

Finalment, durant la roda de premsa s’ha donat a conèixer el grup de música guanyador del Premi Talent Gironí 2024. Per primera vegada, un empat de vots ha comportat un doble premi, que aquest any ha estat per als grups Jost Jou, una artista gironina completa, que compon, canta i treballa en la vessant audiovisual del seu projecte, i Classe B, un grup del Baix Empordà centrat en el pop amb elements de la música disco i urban.

Tota la informació sobre l’Strenes es pot consultar al web del festival www.festivalstrenes.cat

Tornar