Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

FITAG 2024 obre el període d’inscripcions per a actors i grups de teatre amateur d’arreu del món

El Festival tindrà lloc del 27 al 31 d’agost a Girona amb el lema «Clima FITAG». Per segon any consecutiu la productora Baowatt serà l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment. Baowatt manté un equip equilibrat format per perfils experts de l’antiga etapa FITAG i els seus propis professionals.

Fins al 15 de maig, els grups que estiguin interessats a participar en la vint-i-quatrena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ja poden presentar les seves propostes. Trobaran les bases de participació i el formulari d’inscripció en línia al web www.fitag.cat

El FITAG, que tindrà lloc del 27 al 31 d’agost, és organitzat per la Diputació de Girona i  coordinat per la Casa de Cultura, i té la col·laboració de la Generalitat i l’Ajuntament de Girona. Com ja és habitual, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. Els ajuntaments que estiguin interessats a participar a FITAG Municipis i, per tant, a exhibir les representacions del FITAG 2024 als seus equipaments ja ho poden sol·licitar enviant un correu a fitag@fitag.cat

El lema de la XXIV edició del festival és Clima FITAG. "Clima" com a "ambient teatral" propi d’un festival amb 23 edicions de solera i "clima" en el sentit més actual del terme: emergència climàtica. Els espais del FITAG (alguns d’ells no convencionals) seran entesos també com a "refugis climàtics" on poder assistir amb antelació i romandre-hi més enllà dels temps estrictes de les funcions teatrals, obrint-hi espais de reflexió, debat o simple estada. En aquests temps d’emergència climàtica els agostos gironins són cada cop més extrems i adaptar la cultura i l’oci a la nova situació no és sinó adaptar-se a la nova realitat.

És per això que a banda de les propostes de qualitat més canòniques que es representaran en els espais habituals, enguany el festival fa una crida a la presentació de propostes escèniques pensades en formats no convencionals; es tracta d’obrir alguns dels espais i racons singulars que amaga la ciutat de Girona i que, a banda del seu interès estètic i arquitectònic, són, sens dubte, autèntics refugis climàtics.

El FITAG és un espai de trobada i intercanvi que contribueix a enriquir la cultura i l’art en l’àmbit local i global. En el transcurs del festival es creen espais de debat, convivència, d’intercanvi d’experiències, idees i coneixements entre els participants i suposa una oportunitat única per a interrelacionar el teatre amateur a escala nacional i internacional.

La seva programació és un equilibri entre produccions internacionals i teatre fet a casa nostra, en especial teatre fet a les comarques gironines. A banda de la col·laboració estreta amb la Federació Teatral Amateur Gironina el FITAG també col·labora amb l’Associació Internacional de Teatre Amateur, la AITA/IATA i amb Escenamateur, la confederació que aglutina els moviments teatrals de les principals comunitats autònomes de l’Estat espanyol.

Font: Diputació de Girona

Tornar