Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alumnat de 3r dʼESO de lʼInstitut Narcís Xifra i Masmitjà presenta l’exposició Estampar i Protestar. Què pot millorar en aquest barri? als centres cívics Barri Vell-Mercadal, Ter i Pont Major

El projecte “Estampar i Protestar” ha consistit en crear uns cartells amb la tècnica de Lego printing en que es reclamen les millores proposades pels veïns i veïnes dels barris de Pont Major, Barri Vell i St. Ponç. Aquests cartells han estat creats per l’alumnat de 3r ESO de lʼInstitut Narcís Xifra i Masmitjà a l’assignatura dʼEducació Plàstica, Visual i Audiovisual per poder millorar els barris.

L’exposició es farà simultàniament als centres cívics de cadascun dels barris treballats a partir del 29 d’abril i fins al 31 de maig en el cas del CC Barri Vell i CC Ter i fins al 7 de maig en el cas del CC Pont Major.

Procés: Primer de tot ens van ensenyar a identificar els elements principals de les imatges i, posteriorment, transformar-ho en figures geomètriques simples, és a dir, en icones. Després vam aprendre a dibuixar icones i paraules amb píxels i ordenar-ho tot de manera que quedés visualment equilibrat.

Una vegada vam haver assolit aquestes dues tècniques vam fer una sortida als barris per recollir les queixes i propostes que ens servirien per poder dissenyar els nostres cartells. Un cop a classe vam posar en comú totes les queixes i propostes i cada parella de treball va escollir-ne una.

Quan vam tenir la proposta escollida vam començar a fer el disseny del cartell. Primer pensant una icona que representés la proposta i, després, il·lustrant text i icona amb píxels. Un cop vam tenir la matriu feta amb Lego Dots vam estampar-la amb una tècnica anomenada Lego printing.

Conclusions: Hem pogut aprendre la tècnica de Lego printing. També hem après el que va ser la revolució estudiantil iniciada a França en el famós Maig del 1968. I sobretot hem pogut observar les millores i les queixes que els veïns i veïnes de Girona reclamen.

Tornar