Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona ofereix el diumenge 28 d’abril una programació doble inspirada en la tradició

Núria Andorrà puja a l’escenari amb un espectacle de música i dansa, coreografiat per Federica Porello i coproduït per La Marfà i Fira Mediterrània. Arnau Obiols presenta el seu quart disc, “Mont Cau”, que és un cant a la muntanya

Imatge de l’espectacle Ni.U (autor: Jordi Plana)

El Teatre Municipal de Girona oferirà el diumenge 28 d’abril una programació doble inspirada en la tradició: el nou espectacle de música i dansa de Núria Andorrà, coreografiat per Federica Porello i coproduït per La Marfà i Fira Mediterrània, i el quart disc d’Arnau Obiols, que és un cant a la muntanya. Les entrades es poden comprar al web del Teatre.

Ni.U és el nou espectacle de Núria Andorrà, una prolongació del seu últim espectacle Nu.A, on l’artista continua amb la seva línia d’unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de la intel·ligència artificial. A l’escenari hi haurà tres músics (violí, acordió, percussió) amb sensors de moviment, dues ballarines i projeccions. L’espectacle, coreografiat per Federica Porello, es nodreix de la veu i la cançó popular com a elements que fan vibrar l’ADN, treballa amb el déjà vu col·lectiu i utilitza la música electrònica i les tecnologies digitals per fer-ho des d’avui, des de l’ara, des del present. La intel·ligència artificial amb sensors influeix en la improvisació entre la interpretació en moviment i la música en directe.

Mont Cau, el quart disc d’Arnau Obiols, és un cant a la muntanya física. L’artista exprimeix el format solo amb la veu i la bateria com a protagonistes, però també amb l'electrònica, les gravacions de camp i altres instruments com el flabiol i la guitarra. En aquesta ocasió, Arnau Obiols ha elaborat un repertori basat en músiques i lletres pròpies i amb alguns textos i reflexions d'autors contemporanis, com l'escriptor i artista Perejaume, o musicant el recordatori de la mort de la seva padrina materna escrit pel seu pare, l'escriptor Joan Obiols.

Com a activitat complementària i dins el cicle “Fondejar en la música”, La Marfà ofereix una xerrada i una improvisació sobre la intel·ligència artificial en la creació artística amb Núria Andorrà, el 25 d’abril a les 18 h, que porta per títol “La creació interdisciplinària i l'aplicació de la IA en aquest camp”. En aquesta xerrada, Núria Andorrà explicarà des de la pràctica artística quines són les eines que utilitza per crear espectacles interdisciplinaris i quines són les motivacions que la porten a unir diferents disciplines artístiques al mateix nivell jeràrquic. Es parlarà d’estratègies d'interacció amb eines d'intel·ligència artificial en el context d'una producció artística interdisciplinària, així com de la captació de gest (amb sensors i visió per computador). La sessió finalitzarà amb una breu improvisació. 

Tornar