Notícies | Cultura
El Teatre Municipal presenta dos espectacles circenses per a tots els gustos
La companyia Escarlata presenta aquest cap de setmana “La grUtesca”, una proposta escènica i sonora sobre el riure. Els francesos Cie. LPM arriben a Girona el diumenge 14 d’abril amb “Petróleo”, un espectacle de circ frenètic i malabars.
El Teatre Municipal de Girona acull aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 d'abril, La grUtesca, de la companyia Escarlata, una experiència immersiva sonora sobre el rol i el futur del riure. El diumenge 14 d'abril, la Cie. LPM arribarà a Girona amb Petróleo, un espectacle de circ i malabars per a tots els públics que explora les infinites possibilitats de centenars d'anells de plàstic, flexibles i de tots colors. Les entrades es poden comprar al web del Teatre.
L'univers poètic que desplega La grUtesca és una reinterpretació molt personal del món del circ a càrrec d'Escarlata, una companyia amb una trajectòria de més de 35 anys. El riure té tantes definicions com persones hi ha el món, però el que és comú a totes és que el riure és sonor. Bet Miralta i Jordi Aspa, ànimes de la companyia Escarlata, conviden a redescobrir la relació personal que tenim amb el riure i a esbrinar si les riallades, i també la llibertat, corren perill en l'actualitat.
Tot succeeix en un espai amb poca llum, al Saló de Descans del Teatre Municipal. Per entrar-hi, caldrà crear i intercanviar objectes. Un cop a dins, comença l'experiment sonor, comença un viatge per l'univers del riure. Globus d'heli, pedres, escales, ballarines, gramòfons que riuen, autoretrats que graviten i papers de fumar que dansen al ritme d'un vals. Una proposta de teatre d'objectes i poesia escènica que reflexiona sobre la desaparició del riure.
El següent cap de setmana, el diumenge 14 d'abril, serà el torn de Petróleo. Aquest és un espectacle de la Cie. LPM, un col·lectiu francès d'artistes malabaristes de circ caracteritzat pel joc teatral i obsessionat pels objectes. Petróleo és el resultat d'anys de recerca al voltant d'anells, de cèrcols. Es podria dir que és un laboratori viu, en el qual es descobrirà tot el potencial d'aquest objecte amb un punt de vista burlesc.
Dos personatges cusen històries i situacions sobre l'escenari amb la mateixa naturalitat i il·lusió que la mainada quan juga. L'espai es transforma i el buit de l'escenari és substituït pel plàstic i el color, on els intèrprets experimenten amb centenars d'anells fins a límits insospitats. Els manipulen, els giren, els dobleguen i els teixeixen, obtenint construccions, coses sorprenents per vestir-se, estructures que poden suportar el seu pes, ritmes que donen so a l'espectacle, efectes màgics i altres sorpreses.