Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’espectacle “Calidoscòpica” tanca el cicle “Arts Escèniques i Salut Mental”

La proposta mostra de primera mà la potencialitat que pot tenir un trastorn mental. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Teatre Municipal i la Sala La Planeta durant el mes de març

Imatge promocional de l’espectacle.

L’espectacle Calidoscòpica tancarà el cicle “Arts Escèniques i Salut Mental” aquest dissabte, dia 23 de març, a les 19 h, a la Sala La Planeta. L’obra escenifica la trobada escènica, insòlita i particular, entre Sònia Gómez i Encarni Espallargas i mostra de primera mà la potencialitat que pot tenir un trastorn mental. Les entrades es poden comprar al web del Teatre.

Calidoscòpica convida a imaginar com seria la vida des d’un punt de vista distorsionat per una esquizofrènia paralitzant o productiva i indaga en la productivitat, en el tipus de filtre que cal fer servir per esdevenir visible.

Amb un punt de vista reivindicatiu, personal i irònic, l’espectacle se sosté a partir d’un sistema triangular. Sònia i Encarni comparteixen en l’acte escènic allò viu que les fa estar juntes en aquest context teatral, que escenifica una estructura que parteix d’elles i d’un altre element, que pot ser un objecte, un record, el bon humor o 20 cançons.

Sònia Gómez és ballarina, performer i coreògrafa. Estudia Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i al centre P.A.R.T.S de Brussel·les. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció de la identitat, però també el descobriment de certes imposicions socials a través de l’art i de les imposicions de l’art a través del cos i la performance.

Encarni Espallargas va treballar en una editorial durant 14 anys. Als deu anys va perdre la visió de l’ull esquerre. Té un trastorn mental i segueix un tractament medicat. Forma part de diverses iniciatives, grups de treball i de recerca que acompanyen les malalties mentals, com Veus o la companyia La Trifulca dels Fútils. Compon i interpreta cançons a cappella.

El cicle “Arts Escèniques i Salut Mental” és una iniciativa impulsada pel Teatre Municipal de Girona i la Sala La Planeta durant el mes de març del 2024, que té com a objectiu lluitar contra l'estigma de la salut mental, promovent una escena diversa i treballant per facilitar l'accés a la cultura a col·lectius vulnerables.

Tornar