Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La desena edició del festival MOT reprèn demà a Girona el seu programa amb la presència destacada d’Enrique Vila-Matas, Éric Vuillard i Monika Zgustova

Després de passar amb un gran èxit d’ocupació per Olot, el festival literari serà fins dissabte 23 de març a la capital gironina. També passaran per Girona Anna Pazos, Gabriela Wiener, Marta Segarra i Vicenç Altaió, entre altres. El programa de Girona inclou sis converses literàries i el ver-MOT

La desena edició del MOT, festival de literatura, reprèn demà el fil del seu programa, després de passar amb un gran èxit d’ocupació per Olot els passats 14, 15 i 16 de març. Centrat en l’eix temàtic vertebrador “Des de dins. La literatura i el jo”, el festival explorarà a través de múltiples veus i de diversos gèneres literaris com els autors posen el “jo” al centre de la seva reflexió per problematitzar la identitat. 

La de Girona és la darrera parada de l’edició d’enguany del MOT, que conclourà el dissabte 23 de març, amb la intervenció destacada de l’escriptor i cineasta francès Éric Vuillard. 

El MOT 2024 de Girona tindrà lloc del 21 al 23 de març i acollirà diferents converses gratuïtes que es duran a terme a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. D’altra banda, eI Ver-MOT es desenvoluparà dins el parc de la Guingueta de Fontajau, en un ambient més distès. 

Demà, dijous 21 de març, a les 18h, Enrique Vila-Matas serà l’encarregat d’obrir el festival amb la conversa “El jo esclatat”. L’escriptor, conduït per Anna Maria Iglesia, parlarà de la dissolució del jo i la recerca constant i lúdica de la identitat literària. 

A les 20 h, continuarà la programació amb la conversa “El jo desdoblat”, entre Marta Segarra, una de les teòriques feministes més importants d’avui, i Xènia Dyakonova, poeta, traductora i crítica literària. Una conversa moderada per Cristina Masanés, que reflexionarà sobre el jo i el cos femení i sobre com es construeix una identitat literària. 

El divendres 22 de març s’encetarà la programació amb la conversa “El jo moral”, amb Monika Zgustova i Jordi Amat, i moderació de Joan Safont, els quals parlaran de pensar la literatura com un repte ètic, amb una clara dimensió de compromís moral. A les 20 h es completarà la programació  de divendres amb la conversa “El jo social”, en la qual les narradores i periodistes, exploradores de les noves formes literàries i artístiques, Gabriela Wiener i Anna Pazos, dialogaran sobre els orígens i el viatge, el cos i el desig, les formes de l’amor i del sexe, la bellesa i la lletjor acompanyades del comissari del festival Xavier Pla. 

El ja tradicional ver-MOT, taules rodones amb autors a l’hora del vermut, tindrà lloc dissabte 23 de març, a les 12 h, al parc de la Guingueta. La trobada girarà entorn la temàtica “El jo-ull”, a càrrec de Vicenç Altaió, Adrià Pujol i Blanca Llum Vidal, conduïts per Sebastià Portell. La conversa anirà precedida d’una lectura de textos dels autors i les autores del MOT a càrrec de Glòria Matas. La tarda de dissabte començarà a les 18 h amb la conversa “El jo al dia”, entre l’autora Júlia Bacardit i l’escriptor Jordi Puntí, fent una mirada al dietari com a gènere literari present en la literatura catalana contemporània.

El programa del MOT a Girona finalitzarà a les 20 h amb l’escriptor i cineasta Éric Vuillard, acompanyat de la periodista cultural  Anna Guitart. La conversa “Del jo al nosaltres” clourà la desena edició del festival fent un repàs de l’obra de Vuillard i els temes que la dominen: la realitat i la ficció, el jo i el vosaltres, i allò que la història mostra i també el que aquesta amaga. 

Sobre el festival MOT

El MOT és un festival de literatura que se celebra a Girona i Olot durant dues setmanes consecutives cada primavera. De festivals de literatura n’hi ha molts, però el que distingeix el MOT és la combinació única de proximitat i qualitat: proximitat entre públic i els autors i autores convidats, aconseguida gràcies a les seus de mida mitjana i a l’aforament limitat, i a l’alta exigència en la qualitat de les propostes literàries. A més, la singularitat del MOT també rau en el fet que dues ciutats sumin esforços per oferir un sol festival. 

Tornar