Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’únic concert a Catalunya de Catherine Russell, l’estrena absoluta de Dee Dee Bridgewater amb la Girona Jazz Project Big Band i “Madame Lumière”, a l’Auditori de Girona

Amb totes les entrades exhaurides, la novaiorquesa Catherine Russell actuarà a la Sala de Cambra el divendres 8 de març, en el marc del Black Music Festival

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà dues propostes de música negra de renom internacional i una adreçada al públic familiar. El divendres 8 de març, la novaiorquesa Catherine Russell oferirà el seu únic concert a Catalunya, amb totes les entrades exhaurides. L'endemà, serà el torn de la destacada cantant de blues Dee Dee Bridgewater, que estrenarà espectacle amb la Girona Jazz Project Big Band. Finalment, el diumenge 10 de març, La Menuda Produccions oferirà dues sessions de Madame Lumière a l'Escenari Montsalvatge, amb totes les localitats venudes. Les entrades disponibles es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Una de les cantants més destacades de l'escena actual del blues-jazz, Catherine Russell, actuarà aquest divendres 8 de març a Girona, a la Sala de Cambra, a les 20 h, dins la programació del Black Music Festival. Amb arrels musicals molt marcades, la novaiorquesa és filla de Louis Russell, director musical de Louis Amstrong, i ha estat nominada als Grammy en diverses ocasions. En els seus inicis, va col·laborar amb artistes destacats com Steely Dan, Cyndi Lauper, Paul Simon, Jackson Browne, Wynton Marsalis i, especialment, David Bowie, amb qui exercia de guitarrista, teclista, percussionista i corista. Més tard, Russell va decidir bolcar-se en la seva carrera en solitari, i va enregistrar un total de set àlbums, en els quals combinava cançons pròpies amb clàssics del cançoner americà i del rythm & blues, des de Nat King Cole a Louis Jordan.

L'endemà, també a les 20 h, la Sala Montsalvatge acollirà l'estrena absoluta de l'espectacle de la reconeguda cantant de blues nord-americana, Dee Dee Bridgewater, amb l'orquestra resident de La Marfà - Centre de Creació Musical, la Girona Jazz Project Big Band, en el marc del Black Music Festival. Una revisió del projecte Dee Dee's Feathers, que va realitzar amb la New Orleans Jazz Orchestra i que va ser àmpliament aclamat per la crítica. Al llarg d'una carrera polièdrica, la guanyadora de tres premis Grammy ha ascendit a l'escaló superior de les vocalistes. La seva primera experiència professional va ser com a membre de la llegendària Thad Jones/Mel Louis Big Band i, durant els anys 70, va actuar amb els mestres del jazz Max Roach, Sonny Rollins, Dexter Gordon i Dizzy Gillespie, entre d'altres.

El diumenge 10 de març, la companyia La Menuda Produccions pujarà a l'Escenari Montsalvatge amb el seu nou espectacle Madame Lumière, en dues sessions matinals que ja han exhaurit les seves localitats. Una proposta pluridisciplinària per a infants de 0 a 3 anys que combina música, dansa, escena i llum mitjançant una poesia visual emmarcada i un deliciós ambient sonor. Un viatge oníric que s'endinsa en el món dels somnis durant tota una nit: somnis en mars profunds, somnis d'infantesa, somnis en carpes de circ, somnis boreals i, fins i tot, algun malson. La Menuda Produccions és una companyia dedicada a realitzar espectacles i concerts familiars per a la primera infància, un projecte que ofereix experiències sensorials orgàniques i compartides entre els infants, família i músics.

Durant aquest mes de març, l'Auditori de Girona també acollirà les propostes de Triquell (dissabte 16 de març) i Maria Jaume (divendres 22 de març). Les entrades per aquests concerts es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar