Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La companyia colombiana Sankofa Danzafro comença divendres a Girona la gira europea de l’obra “La ciudad de los otros”

Es tracta d’un espectacle de dansa afrocontemporània amb dotze ballarins i tres músics en directe que parla de la discriminació ètnica i el racisme. Els artistes oferiran demà al vespre, a la plaça del Vi, un taller obert al públic sobre el seu llenguatge artístic i la seva manera de treballar

Imatge promocional de l’espectacle. Crèdits. Jeison Riascos

La prestigiosa companyia colombiana Sankofa Danzafro començarà aquest divendres (20 h) a Girona la gira europea de l’obra La ciudad de los otros. Es tracta d’un espectacle contra el racisme a través d’una poderosa dansa afrocontemporània amb dotze ballarins i tres músics en directe que es podrà veure al Teatre Municipal. 

Amb el lema "Ballem per ser escoltats, més que per ser vistos", la companyia parla de la discriminació ètnica i reivindica una ciutat habitada per totes les cultures. A l’espectacle predomina el col·lectiu i el reconeixement de l'altre a través de moviments que descolonitzen el cos afrodescendent. El resultat és una coreografia contemporània, urbana i catàrtica, allunyada dels estigmes i estereotips. Sankofa és una companyia referent en la dansa afrocontemporània, en la mescla d’un llenguatge contemporani amb allò tradicional i quotidià.

La ciudad de los otros delata la manca d'oportunitats per a persones que per generacions han estat marcades per la discriminació ètnica i la iniquitat social. Comunitats negres i altres marginades, observades sempre amb la mateixa lent, reclamen un poder polític que transcendeixi en autèntiques formes de convivència; que La ciudad de los otros sigui ciutat per a tothom.

Aprofitant la seva estada a la ciutat, la companyia oferirà un taller demà, dimecres 6 de març, de 20 h a 21 h, a la plaça del Vi, on mostraran la seva manera de treballar, com recreen tradició i contemporaneïtat en unes coreografies i posades en escena que parlen sobre la cultura afrodescendent.

Referents de la dansa tant a Colòmbia com al conjunt d’Amèrica del Sud i altres parts del món, els integrants del col·lectiu són coneguts amb un nom, Sankofa, que vol dir “tornar a les arrels”. Més que una paraula, és una filosofia africana que proposa conèixer el passat com a condició per comprendre el present i poder dimensionar el futur. Aquest pensament ha guiat el camí de la Corporació Cultural Afro Colombiana Sankofa, fundada per Rafael Palacios el 1997 com a espai dedicat a la formació i creació en dansa.

Es pot consultar més informació de l’espectacle i comprar les entrades al web del Teatre

Contacte Premsa Teatre Municipal: Ingrid Baraut Múrria ingrid.baraut@ajgirona.cat 

Tornar