Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal i la Sala La Planeta i presenten un cicle al voltant de les arts escèniques i la salut mental

La proposta promou una escena diversa i la lluita contra l'estigma.

Imatge promocional del cicle l’espectacle. Crèdits: Anna Benet.

Durant el mes de març, el Teatre Municipal de Girona i la Sala La Planeta sumen sinergies per obrir un espai de reflexió i intercanvi al voltant de les arts escèniques i la salut mental. El cicle persegueix lluitar contra l'estigma, promovent una escena diversa i treballant per facilitar l'accés a la cultura a col·lectius vulnerables. Les activitats que formen part de la proposta són quatre espectacles programats a la Sala La Planeta, una taula rodona i tallers d'expressió corporal. Ja podeu consultar tota la programació i comprar les entrades al web del Teatre.

Els espectacles s'aproximen a l'estigma de la salut mental, en primera persona i amb diferents perspectives i llenguatges escènics. De les quatre propostes, el Teatre Municipal programa Calisdoscòpica, un treball performatiu de Sònia Gómez i Encarni Espallargas que es podrà veure el 23 de març, a les 19 h. Completen la programació A la deriva, de Lara Díez Quintanilla, que es veurà avui al vespre; Ariadna i el minotaure, de la Cia. Teorema Teatre, el 10 de març, i Pes mort, de MeryYanes Produccions amb la complicitat de la Cia. Elena Martinell, el 15 de març.

A la taula rodona "Com una cabra. Un debat sobre arts escèniques i salut mental", que es farà el 13 de març, a les 18 h, al Centre Cultural La Mercè, es parlarà de com les arts escèniques intervenen en la salut mental i viceversa. Serà una conversa entre creadores escèniques i actors i actrius neurodivergents, on s'obrirà debat i s'exposaran experiències i mètodes de creació. La taula està coordinada per Escenaris Especials i compta amb la participació de Roc Nocete, Clara Peya, Èrik Ferran i Clàudia Cedó i la moderació de Marc Buxaderas.

Finalment, es portaran a terme dos "Laboratoris Cos i Salut Mental", impartits per la coreògrafa Sònia Gómez. El primer es farà els dies 12 i 19 de març al Saló de Descans del Teatre Municipal, per a usuaris i usuàries de la Fundació Support-Girona, amb l'acompanyament d'Escenaris Especials. El segon tindrà lloc el 15 de març al Centre de Formació Teatral El Galliner, per a professionals que acompanyen persones amb malalties mentals. Els tallers d'expressió corporal estan vinculats al procés de creació de Calidoscòpica i tenen la voluntat de compartir els exercicis escènics emprats en el procés de recerca i muntatge de l'espectacle, un tema amb pràctiques de cos, veu i presència escènica.

Dossier de premsa
Tornar