Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El nou disc de Meritxell Neddermann, l’espectacle “Marvel VS DC en concert” de la Franz Schubert Filharmonia i el projecte de l’Orquestra de Girona amb la ballarina Federica Porello, a l’Auditori de Girona

En el marc del cicle “#Descoberta”, el divendres 23 de febrer la cantant i pianista Meritxell Neddermann presentarà el seu segon disc d’estudi, “Suelta”, a l’Escenari Montsalvatge. El dissabte 24 de febrer, la Franz Schubert Filharmonia oferirà les millors bandes sonores de les pel·lícules de superherois a la Sala Montsalvatge. El diumenge 25 de febrer, l’Orquestra de Girona i la ballarina Federica Porello s’uniran al projecte “The Lark Ascending”, en un diàleg de música, gest i paraula a la Sala de Cambra

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà tres propostes destacades d'àmbit català que exploren diversos gèneres musicals. Per una banda, el divendres 23 de febrer l'artista Meritxell Neddermann presentarà el seu segon àlbum d'estudi, Suelta, a l'Escenari Montsalvatge, en el marc del cicle "#Descoberta". L'endemà, la Franz Schubert Filharmonia interpretarà Marvel VS DC a la Sala Montsalvatge, un concert simfònic amb les bandes sonores de les millors pel·lícules de superherois. Finalment, el diumenge 25 de febrer, la Sala de Cambra oferirà el projecte The Lark Ascending de l'Orquestra de Girona, sota la direcció de Joel Bardolet i amb la participació de la ballarina Federica Porello. Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

El ritme i les melodies corren per les venes de Meritxell Neddermann amb una sensibilitat com poques. Quatre anys després de publicar el seu àlbum de debut, In the Backyard of the Castle, la cantant i pianista arriba a l'Escenari Montsalvatge aquest divendres 23 de febrer per presentar el seu segon treball, Suelta, en el marc del cicle "#Descoberta". Un àlbum coproduït amb Carles Campi, col·laborador de Vetusta Morla i Jorge Drexler, que camina entre el pop, l'electrònica i la música experimental. Criada en un entorn de músics i formada per les millors escoles musicals catalanes i nord-americanes, Meritxell Neddermann ha actuat arreu dels Països Catalans amb el seu projecte personal, i també ha fet gires internacionals com a pianista amb Jorge Drexler.

El dissabte 24 de febrer, la Sala Montsalvatge acollirà el concert de la Franz Schubert Filharmonia, que presentarà l'espectacle Marvel VS DC en concert. Sota la direcció de Gerard Pastor, la formació orquestral catalana interpretarà les millors bandes sonores de les pel·lícules de superherois. Un concert simfònic que repassarà algunes de les peces més significatives i emocionants de films de Marvel i l'univers DC, com Wonder Woman, amb música de l'oscaritzat Hans Zimmer; la Capitana Marvel, amb les obres de la compositora Pinar Toprak; Batman, amb música de Danny Elfman, o Superman, amb una espectacular banda sonora signada pel gran John Williams.

El darrer concert del mes de febrer tindrà lloc el diumenge 25 de febrer de la mà de l'Orquestra de Girona que, conjuntament amb la ballarina Federica Porello, i amb la direcció musical i el violí solista de Joel Bardolet, oferiran el projecte The Lark Ascending a la Sala de Cambra, sota el segell Compromís Creació. Un diàleg de música, gest i paraula amb obres de Vaughan Williams i Thomas Tallis, on el profund treball musical està relacionat íntimament amb fragments de poètica propis i adaptats per la poetessa libanesa Etel Adnan. Es tracta d'un projecte que neix arran de la col·laboració entre la ballarina i coreògrafa Federica Porello i el director musical i violinista Joel Bardolet en produccions destacades com Inventions i Highlands de la companyia Mal Pelo.

Durant el proper mes de març, l'Auditori de Girona acollirà les propostes de Christina Rosenvinge (dissabte 2 de març); Mireia Feliu & Cobla Ciutat de Girona (diumenge 3 de març); Catherine Russell (divendres 8 de març), amb totes les localitats venudes; Dee Dee Bridgewater & Girona Jazz Project (dissabte 9 de març); Madame Lumière (diumenge 10 de març), amb entrades exhaurides; Triquell (dissabte 16 de març), i Maria Jaume (divendres 22 de març).

Les entrades per aquests concerts es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar