Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La companyia francesa My!Laika aterra a La Copa amb un espectacle d’envelat de circ contemporani

És la primera vegada que el Teatre Municipal inclou una proposta d’aquest tipus dins la seva programació

Imatge promocional de l’espectacle. Crèdits: Guida Mencari.

El Teatre Municipal de Girona instal·larà un envelat de circ a La Copa els dies 16, 17 i 18 de febrer per acollir l’espectacle Winter, de la companyia francesa My!Laika. És la primera vegada que l’equipament municipal inclou una proposta d’aquest tipus dins la seva programació. Les entrades per a l’activitat, que tindrà lloc a les 19 h, es poden comprar al web del Teatre Municipal.

Winter és un espectacle de circ contemporani, fosc i poètic, on la percepció esdevé protagonista. L’envelat es transforma en un espai misteriós i embruixat, presidit per un piano i un quadre barroc, i amb estranys personatges que travessen múltiples històries. My!Laika crea el seu propi univers a partir de l’humor i de l’absurd. Disquisicions ontològiques sobre la mort, el clima i la consistència d’un gelat de Calippo porten el públic a un viatge que es desenvolupa a través de figures superposades, cançons i piruetes circenses. A Winter hi ha acrobàcies, una cadira voladora, titelles, malabars i manipulació d’objectes, equilibris i música original en directe.

Desproveït de qualsevol lògica, l’espectacle avança a través d’aparents repeticions, marcades pels números acrobàtics, i de diverses peces musicals que els mateixos intèrprets toquen en escena, acompanyats del piano, d’una guitarra, d’un baix o de la mateixa veu.

Després de presentar-se al Trapezi 2023, la Fira del Circ de Catalunya a Reus, Girona serà la primera parada de la gira de Winter pel territori català. Continuarà la ruta per Granollers; passarà per Tarragona el mes de març; a l’abril serà al Festival Kontrast del Konvent de Berga, i tornarà per terres gironines el maig, a l’antiga estació d’Olot.

My!Laika és una companyia de circ contemporani fundada el 2009 per crear peces de moviment, música i imatge. Els espectacles són el resultat de llargues cadenes d’associacions distorsionades, que col·loquen les disciplines i els afectes artístics dels intèrprets en un context de teatre amoral, per crear un univers artístic molt personal.

Tornar