Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Institut d’Estudis Nahmànides engega un nou cicle de conferències sobre filòsofes jueves

La pensadora Fina Birulés obrirà el programa demà, a les 18.30 h, amb la xerrada “Hannah Arendt i la tradició oculta”.

L'Institut d'Estudis Nahmànides, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, engeguen aquesta setmana el cicle de conferències "Filòsofes. La importància (o no) de ser jueva". La proposta gira al voltant d'un conjunt de pensadores que han deixat una empremta en la cultura occidental contemporània i que comparteixen un tret en comú: el fet de ser jueves des d'una perspectiva cultural i de context, més que no pas des del punt de vista d'una pertinença religiosa o comunitària.

El cicle vol ressaltar les aportacions intel·lectuals i humanístiques que aquestes pensadores han fet a la cultura europea i, al mateix temps, preguntar-se si té sentit relacionar el seu treball amb un origen sociocultural lligat al judaisme.

La doctora Fina Birulés serà l'encarregada d'obrir el cicle demà dijous, dia 8 de febrer, amb la conferència Hannah Arendt i la tradició oculta, que tractarà sobre l'anàlisi que aquesta autora alemanya va fer de l'antisemitisme modern i com va tractar la figura de pària.

El programa seguirà amb quatre conferències més. El dijous 7 de març, Lorena Fuster parlarà sobre Edith Stein: sortir de si mateixa i deixar-se caure. El dijous 18 d'abril, Maximiliano Fuentes oferirà la xerrada Rosa Luxemburg: teòrica i militant, pacifista i revolucionària. El dijous 9 de maig serà el torn de Marta Segarra amb Judith Butler i les judeïtats: un cos estranjueu. Finalment, tancarà el cicle Íngrid Guardiola el dijous 6 de juny, amb Contra la interpretació de Susan Sontag.

Les conferències s'enregistraran a través del servei de Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGIMedia). Així, quedaran a disposició de totes les persones interessades que no hagin pogut assistir-hi presencialment.

Totes les trobades tindran lloc a les 18.30 h, a l'aula de l'Institut d'Estudis Nahmànides. L'entrada és lliure i es recomana inscripció prèvia a través del web municipal.

Més informació
Cartell i programa del cicle
Tornar