Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cívic Onyar acull l’exposició “Retalls de Natura” de Mohammed Er Raberhy

Aquest dijous 8 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació de la mostra. L’equipament també acull fins al 13 de febrer una exposició sobre la importància de les abelles per a la vida al planeta.

El Centre Cívic Onyar acull aquest mes de febrer l’exposició “Retalls de Natura” de Mohammed Er Raberhy. La barreja dels colors de la Garrotxa i els seus orígens magribins són font d'inspiració per l’autor, que en les seves creacions transmet emocions i sentiments fruit de la seva sensibilitat. La llum encegadora, la sorra del desert i els vermells exuberants dels contorns de Marràqueix es veuen reflectits a la mostra. Aquest dijous, dia 8 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació de l’exposició a càrrec del mateix autor.

“Retalls de natura” és una exposició que neix amb l’objectiu de reflectir l’essència de les dues terres que més ha trepitjat l’autor: Marràqueix i la Garrotxa. Les pinzellades de la paleta de colors de Mohammed Er Raberhy juntament amb les textures que treballa i manipula s’inspiren en la terra volcànica i el paisatge que l’envolta. 

Mohammed va néixer l’any 1989 al Marroc, concretament al poble Oulad Yakoub, molt proper a Marràqueix, anomenada també la ciutat vermella. Després de passar pel País Basc, va arribar a Catalunya l’any 2008 i es va establir a la província de Girona, primer al poble de Celrà i actualment a Olot.

Va finalitzar els seus estudis de secundària a Catalunya, mentre rebia formació en pintura i escultura. Tot i aquesta formació, l’autor afirma que la universitat de la vida ha estat la seva formació en el món artístic, ja que ha pintat des de sempre. Aquesta exposició permet conèixer com el procés vital i les creacions artístiques s'entrelliguen.

Es considera un artista visual autodidacte, sempre en procés d’aprenentatge. L’art li serveix com a forma de comunicar-se, ja que quan va arribar a Catalunya tenia dificultats per relacionar-se i comunicar-se amb la gent. “Gràcies a l’art he pogut comunicar allò que no puc dir amb paraules. L’art és la millor manera que he trobat per a descobrir-me a mi mateix i per a desconnectar del món exterior. Passo hores i hores pintant, el temps es dilueix, això em permet desconnectar-me i al mateix temps connectar-me. El temps, mentre treballo, no existeix”, afirma l’autor.

D’altra banda, el Centre Cívic Onyar també acull aquests dies l’exposició “1000 i 1 abelles, essencials per a la vida”, una campanya d’educació i formació ambiental sobre la importància dels pol·linitzadors per a la vida al planeta, l’agricultura i la biodiversitat. Aquesta es pot veure des de l’1 de febrer fins al dia 13 del mateix mes. Es tracta d’una iniciativa de la Fundación Oxigeno.

Tornar