Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Èxit de públic a la conferència inaugural del nou cicle de pensament “Shakespeare avui”

La Mercè es va omplir ahir de gom a gom per escoltar la xerrada de l’escriptor Jordi Coca sobre Macbeth i l’ambició de poder

Imatge de la xerrada d'ahir de Jordi Coca a La Mercè

El nou cicle de pensament “Shakespeare avui” va arrencar ahir al Centre Cultural La Mercè amb èxit de públic. L’equipament es va omplir de gom a gom per escoltar la primera de les cinc conferències al voltant de l’obra del dramaturg anglès William Shakespeare “Macbeth: ambició política o legitimitat?”, que va anar a càrrec de l’escriptor i dramaturg Jordi Coca.

La proposta va acollir un centenar de persones, fet que constata que el més actual dels dramaturgs morts (i també dels vius) William Shakespeare és un políedre de mil cares que ens continua fascinant avui, potser més que mai. Amb la primera sessió del cicle shakespearià, que va durar gairebé 2 h, va quedar palès que Shakespeare, com a bon clàssic, continua interpel·lant els lectors i lectores d’avui. 

La segona sessió tindrà lloc el dimarts 20 de febrer, a les 18.30 h, a l’Auditori de La Mercè. El canvi de sala respon justament a l’èxit de públic, ja que la sala polivalent havia quedat petita. La segona conferència, a càrrec de Sergi Belbel, porta per títol “Reescriure Shakespeare”, i comptarà amb un major aforament gràcies a la nova ubicació. A hores d’ara, l’activitat ja compta amb un centenar de persones inscrites. 

També queden places disponibles per les tres darreres sessions. El dimarts 12 de març serà el torn de Xavier Albertí, que parlarà de “Déu segons Shakespeare”; el dimarts 16 d’abril, Salvador Oliva introduirà “Ricard II, l’obra menys coneguda de Shakespeare” i, finalment, tancarà la primera edició de “Shakespeare avui” Àlex Rigola amb la ponència “Dirigir Shakespeare avui”.

El cicle “Shakespeare avui. Visions actuals de Shakespeare des de la teoria i la pràctica teatrals” aplega alguns dels millors especialistes i professionals teatrals més destacats del país que han treballat en el cànon shakespearià La proposta està organitzada per la Càtedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona i coordinat pel doctor en Filologia Catalana i professor de Teoria de la Literatura de la UdG Jordi Sala Lleal.

Tornar