Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’estrena absoluta del nou espectacle de la GIO Symphonia i la presentació del nou disc de Marco Mezquida, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

El reconegut pianista Marco Mezquida presentarà el nou disc, “Tornado”, a la Sala de Cambra, acompanyat del bateria Ramon Prats i el contrabaixista Masa Kamaguchi. La GIO Symphonia estrenarà l’espectacle “La creació del món” amb obres de Rebel, Milhaud i la “Jupiter” de Mozart a la Sala Montsalvatge

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà dues propostes destacades de l'escena nacional, una de l'àmbit de les músiques modernes i l'altra, de la clàssica. El dissabte 3 de febrer, el pianista menorquí Marco Mezquida presentarà a Girona el seu nou projecte discogràfic, Tornado, acompanyat del bateria Ramon Prats i el contrabaixista Masa Kamaguchi. L'endemà serà el torn de la GIO Symphonia, que oferirà l'estrena absoluta de La creació del món, un nou espectacle amb obres de Rebel, Milhaud i la Jupiter de Mozart. Les entrades per aquests concerts es poden adquirir al web de l'Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

El dissabte 3 de febrer a les 20 h, la Sala de Cambra acollirà el concert de presentació de Tornado, el nou disc de Marco Mezquida. El reconegut pianista menorquí torna a l'Auditori de Girona amb aquest projecte concebut amb i per a dos vells i estimats amics amb els quals comparteix una llarga història de música, connexió i vivències a la carretera: el bateria Ramon Prats i el contrabaixista Masa Kamaguchi. El resultat ha estat un compendi de dotze peces a partir de tres personalitats musicals molt expressives i fortes, un viatge sonor que evoca la força natural d'un tornado musical. Una hora abans del concert, Marco Mezquida i el director de l'Auditori de Girona, David Ibáñez, oferiran un diàleg obert a totes les persones assistents.

L'endemà, a les 18 h, la GIO Symphonia estrenarà el seu nou espectacle La creació del món, un concert amb el segell de Compromís Creació i sota la direcció de Francesc Prat. Des de l'agosarat i esfereïdor acord que inicia Le Chaos de l'obra Les Élémens de Jean-Féry Rebel, passant per La création du monde de Darius Milhaud, i fins a la genialitat creativa de l'última simfonia, Júpiter, de W. A. Mozart, la formació gironina perseguirà l'ancestral anhel humà de recerca del coneixement, de l'existència del caos i de la creació perfecta, un tema que ha inspirat artistes i músics al llarg del temps. En el marc de la nova edició del curs Aula Oberta d'Audició Musical de l'Organisme Autònom d'Educació Musical de Girona (OALEMG), l'Auditori acollirà la sessió preparatòria del concert de la GIO Symphonia el dissabte 3 de febrer, a les 10.30 h. Una activitat en la qual es treballarà la Simfonia núm. 41, Júpiter, de W.A. Mozart.

Durant el mes de febrer, l'Auditori de Girona acollirà propostes molt diverses com l'estrena a Catalunya del nou espectacle de Sara Baras (dissabte 10 de febrer); Valeria Castro (divendres 16 de febrer); Grans Veus (diumenge 18 de febrer); Meritxell Neddermann (divendres 23 de febrer); Marvel VS DC en concert (dissabte 24 de febrer), i l'Orquestra de Girona (diumenge 25 de febrer). Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar