Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal enceta el cicle “Paranormals” amb participació gironina

En el primer espectacle, “A BEGINNING_expanded version”, cinc intèrprets locals se sumen a les cinc intèrprets originals, augmentant el volum escènic de la proposta. L’obra per a deu actors i actrius posa en joc la relació entre la veu, la llum i el moviment

Imatge promocional de l'espectacle (crèdits: Anna Fàbrega)

Els compositors Aurora Bauzà i Pere Jou presenten aquest dissabte, dia 27 de gener, a les 20 h, al Teatre Municipal de Girona, la versió ampliada de l’espectacle A BEGINNING amb la participació de cinc intèrprets gironins. L’obra enceta el cicle “Paranormals” de la temporada 2024 de l’equipament municipal, un cicle d’espectacles de creació contemporània, de propostes que surten de la convenció i apel·len a l’emoció i als sentits, buscant noves maneres de relacionar-se amb el públic. Les entrades es poden comprar al web del Teatre Municipal de Girona.

A BEGINNING_expanded version és la versió ampliada de l’obra A BEGINNING, que va ser un dels espectacles més destacats per la crítica al Festival Grec 2023. En aquesta versió, cinc intèrprets locals se sumen a les cinc intèrprets originals. Mitjançant diverses sessions de treball, Aurora Bauzà i Pere Jou han transmès a les artistes els materials de la peça i han incorporat les cinc veus, els cinc cossos, a l’escena. Això permet augmentar el volum escènic de l'obra, el seu impacte emocional, així com aprofundir en el diàleg artístic que estableixen amb el territori d’acollida. Les intèrprets gironines han estudiat o estudien als centres d’arts escèniques El Galliner i La Diana.

A mig camí entre la composició musical i l'escriptura coreogràfica, Aurora Bauzà i Pere Jou proposen un treball immersiu i sensorial per a deu intèrprets. L’obra posa en joc la relació entre la veu, la llum i el moviment, transformant la percepció fins al punt que les nocions d’espai i de temps queden suspeses. La música i la veu en viu són els motors expressius que vehiculen l’espectacle, combinant obres vocals i electròniques de composició pròpia amb fragments del repertori clàssic i passatges d’improvisació vocal. Una experiència on els cossos i les veus es transformen constantment i convergeixen en un únic cos col·lectiu, convidant el públic a imaginar altres maneres de comunicar-se, de ser i de relacionar-se en societat.

Aurora Bauzà i Pere Jou són dos compositors, creadors i intèrprets de les arts escèniques. L'objecte central de la seva recerca és la veu humana i la seva relació amb el cos, el moviment, l'espai, l'escena o la llum. Les seves composicions escèniques treballen la música com un objecte amb qualitats físiques, escèniques, visuals, dramatúrgiques, expressives i poètiques. Conceptualment, els apassionen els mecanismes de creació de significat, especialment, els implicats en la construcció de la identitat, tant individual com col·lectiva. En els últims anys han presentat diverses peces escèniques que exploren la veu humana i la complexitat de la identitat individual i col·lectiva des de perspectives, formats i dispositius escènics molt diferents, però totes parteixen del seu interès en la creació de relats dramatúrgics a través de la veu humana.

El Teatre Municipal de Girona ha coprogramat aquest espectacle amb el Neu! Festival, que celebra deu edicions reafirmant la seva aposta pel talent independent.

Tornar