Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Héctor Abad Faciolince, Claudia Durastanti, Anna Pazos i Jaume Ferrer, noves confirmacions del MOT 2024

Les Biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot organitzen clubs de lectura amb alguns dels autors del MOT 2024 com a protagonistes

El festival de literatura MOT ha confirmat la presència a l'edició d'aquest 2024 de dos nous autors de l'àmbit internacional. Es tracta del colombià Héctor Abad Faciolince i de la italianoamericana Claudia Durastanti. També se sumen al programa del MOT Anna Pazos i Jaume Ferrer.

El MOT avança els noms dels participants perquè el públic pugui assistir-hi havent llegit les seves obres. En aquest cas, es tracta d'autors escollits pel comissari del festival 2024, Xavier Pla, per tractar el tema de l'autoficció literària en les seves novel·les: Héctor Abad Faciolince a El olvido que seremos (2007), Claudia Durastani a L'estrangera (2019), Anna Pazos a Matar el nervi (2023) i Jaume Ferrer a Unsex me! (2023).

Llegim el MOT. Clubs de lectura a les biblioteques de Girona i d'Olot

En el marc del festival literari, les Biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot organitzen un programa de clubs de lectura dedicat als autors del MOT sota el nom de "Llegim el MOT".

A Olot es faran tres sessions, totes conduïdes per Albert Grabulosa. La primera serà el dimecres 31 de gener al Museu de la Garrotxa i es parlarà d'Unsex me!, de Jaume Ferrer; la segona el dimecres 28 de febrer, també al Museu de la Garrotxa, amb l'obra L'estrangera, de Claudia Durastanti. I, ja finalitzat el MOT, el dimecres 3 d'abril, hi haurà la tercera sessió, a la Biblioteca, amb l'adaptació a novel·la gràfica d'El olvido que seremos, d'Héctor Abad Faciolince, a cura del dibuixant català Tyto Alba. Totes les sessions són gratuïtes. Fins a la primera sessió, tothom qui vulgui pot inscriure's gratuïtament i passar a recollir el llibre a la Biblioteca. Les inscripcions de les altres s'obren el mateix dia que se celebra l'anterior.

A Girona es faran sis sessions, cada una en una biblioteca diferent, i en les quals es parlarà sobre sis obres de sis autors participants al MOT 2024: Huaco retrato, de Gabriela Wiener (13 de febrer, 19 h, Biblioteca Ernest Lluch), a càrrec de Blai Gasull; Fugir era el més bell que teníem, de Marta Marín-Dòmine (20 de febrer, 19 h, Biblioteca Antònia Adroher), a càrrec de Jordi Garcia; L'ordre del dia, d'Eric Vuillard (26 de febrer, 18.30 h, Biblioteca Carles Rahola), a càrrec de Raúl Sánchez Ortiz;  L'art de portar gavardina, de Sergi Pàmies (27 de febrer, 19  h, Biblioteca Salvador Allende), a càrrec de Sergi Múrcia; L'ordre del dia, d'Eric Vuillard (5 de març, a les 18.30 h, Biblioteca Carles Rahola), a càrrec de Raúl Sánchez Ortiz, i Los astronautas, de Laura Ferrero (12 de març, a les 19 h, Biblioteca Just M. Casero), a càrrec d'Esteban Bernis.

Les inscripcions es poden fer mitjançant l'agenda web Girona Cultura i l'agenda web de Biblioteques de Girona, així com presencialment als equipaments on es duen a terme.

Tornar