Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) comença la gira de presentació de l’espectacle “Crui” aquest dissabte a l’Auditori de Girona

Després de l’èxit de “Trencadís”, l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) torna a la Sala Montsalvatge amb el seu nou espectacle. Amb una formació de 34 músics, la proposta explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus. Sota la direcció musical de Dani López, compta amb l’obra literària de la poetessa Clara Fiol, la dramatúrgia de Martí Torras i l’obra audiovisual del director de culte Christophe Farnarier.

Aquest dissabte, 20 de gener, la Sala Montsalvatge acollirà el primer concert de la gira de presentació de Crui, el nou espectacle de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC). Es tracta d'una proposta estrenada a la Fira de la Mediterrània que viurà, a l'Auditori de Girona, l'inici de la seva gira. Aquest concert compta amb la coproducció de la Marfà - Centre de Creació Musical i sota el segell Compromís Creació de l'Auditori de Girona. Les entrades per aquesta actuació es poden adquirir al web de l'Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

Després de l'èxit nacional i internacional del debut de l'espectacle i llibre-disc Trencadís, ara l'OMAC torna a l'Auditori de Girona amb Crui. Un espectacle que explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus mitjançant les cançons locals, el misteriós cant redoblat associat a les matances eivissenques, instruments sorprenents de la tradició trobadoresca occitana o bé la fascinant jerarquia tímbrica de les esquelles del bestiar transhumant.

Amb una formació de 34 músics, el nou espectacle compta amb la composició, direcció i recerca musical de Dani López; la dramatúrgia i direcció escènica de Martí Torras; la recerca literària i escriptura de textos de Clara Fiol, i la creació cinematogràfica del director de culte Christophe Farnarier. El concert, que tindrà lloc a la Sala Montsalvatge a les 20 h, és una coproducció de La Marfà - Centre de Creació Musical, i forma part del segell Compromís Creació de l'Auditori de Girona, una iniciativa que neix amb l'objectiu d'acompanyar i visibilitzar la feina dels artistes, amb especial atenció als de l'entorn proper.

Durant el mes de gener, l'Auditori de Girona també comptarà amb les propostes de Mazoni, dins del NEU! Festival (divendres 26 de gener); Celeste Alías (dissabte 27 de gener), i The Tyets (diumenge 28 de gener). Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar