Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona estrena el nou espectacle de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud

“Imperi” és la segona part del díptic que la companyia va començar amb Guardianes del Corazón de la Tierra. L’obra proposa un viatge sobre el gegant xinès i la resistència de la cultura tibetana, amb testimonis reals a escena

Imatge de l'espectacle

La Conquesta del Pol Sud, una de les companyies referents del teatre documental, estrena Imperi al Teatre Municipal de Girona, el proper divendres 19 de gener, a les 20 h. Es tracta d’un espectacle de teatre documental que combina material documental propi i experiències en primera persona per posar en relació la cultura xinesa amb l’espiritualitat del Tibet. Les entrades es poden comprar al web del Teatre Municipal de Girona.

Imperi és la segona part del díptic que la companyia va començar amb Guardianes del Corazón de la Tierra. Ambdós treballs, amb un fort component visual, es basen en la pregunta: on podem trobar visions de l’ésser humà més enllà del mercat i el consum? Tenim alternatives de pensament respecte del capitalisme actual? La companyia treballa amb testimonis reals a escena i posa en relació les històries individuals amb la història col·lectiva. 

El muntatge teatral acompanya la Yan Huang (periodista i actriu) i en Chaofeng Wang (enginyer i mestre de Kung Fu) en la seva recerca dels somnis i les pròpies arrels a Europa. L’obra és un viatge sobre el gegant xinès i la resistència de la cultura tibetana. Quins valors mouen aquest gegant? Quina educació reben els seus ciutadans? Com es veu occident des d’aquest orient llunyà? Quin és el preu del superdesenvolupament?

La Conquesta del Pol Sud aposta per propostes que apleguen investigació periodística i teatre: combinant l’estudi del món contemporani amb l’empatia i l’emoció que sorgeixen del treball amb testimonis reals a escena. L’obra combina imatge, paraula, moviment i objectes, i se situa a cavall entre el documental i la poesia escènica. De forma coherent amb el seu recorregut, la companyia proposa aquest cop un viatge a través de les idees de cultures allunyades de la nostra. La recerca aplega l’estudi i l’anàlisi amb l’emoció de la descoberta de nous territoris i noves formes de veure el món.

La companyia de teatre La Conquesta del Pol Sud va ser fundada el 2010 a Barcelona per Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer. Al principi del recorregut de la companyia, l’interès se centrava en una dramatúrgia contemporània que plantejava qüestions actuals i que implicava un repte per a la investigació sobre el llenguatge escènic. Entre 2008 i 2011, la companyia va tenir l’oportunitat d’experimentar amb textos que reunien contingut social i la necessitat de buscar noves formes escèniques. Aquest interès portarà als artistes a buscar nous formats i a apropar-se més a la realitat com a matèria teatral.

Després d’una setmana en residència de creació a El Canal – Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt / Girona, la companyia estrenarà el nou espectacle al Teatre Municipal de Girona. En el marc del programa de suport a la creació, la companyia també va fer una residència de creació d’aquest espectacle al mateix Teatre Municipal, durant l’estiu. 

Tornar