Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona tanca el 2023 amb més de 44.000 espectadors i una valoració molt positiva pel que fa a la programació artística i els projectes vinculats a l’equipament

L’Auditori de Girona destaca la qualitat de la programació de concerts, que ha comptat amb grans figures nacionals i internacionals, propostes emergents per descobrir i estrenes absolutes

Pocs dies abans de començar la nova temporada, l'Auditori de Girona fa balanç del 2023 amb una valoració molt positiva dels diversos projectes de l'equipament i de la programació artística, que ha estat avalada per l'àmplia assistència de públic amb un total de 44.370 espectadors i espectadores -una xifra que suposa un increment del 9% respecte al 2022- i una ocupació mitjana del 80% en els concerts de pagament.

Del gener del 2023 al gener del 2024, l'Auditori de Girona ha ofert un total de 94 concerts, que inclouen les temporades d'Hivern / Primavera i Tardor / Nadal (34.001 espectadors/ores), i diverses iniciatives del projecte Auditori Obert, com els "Concerts per a escoles" (4.224 infants), el cicle "Notes al Parc" (3.045 espectadors/ores) coproduït amb La Marfà - Centre de Creació Musical, el cicle "Música en Viu" (500 espectadors/ores) en el marc de l'acord de cooperació amb El Corte Inglés, i la cantata Tots Junts a Cantar (2.600 espectadors/ores), coorganitzada amb l'Escola Municipal de Música. La xifra total, 44.370 persones espectadores, fa referència a la programació organitzada directament des de l'Auditori de Girona, sense comptabilitzar les persones assistents als concerts organitzats per promotors externs i altres activitats culturals que es desenvolupen a l'equipament. "Any rere any, l'Auditori agafa protagonisme a la ciutat i ja és un equipament referent per acostar la cultura a tots els gironins i gironines", ha afirmat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona i president del Comitè Executiu de la Fundació Auditori Palau de Congressos, Quim Ayats i Bartrina.

Pel que fa a la programació de clàssica, l'Auditori de Girona ha comptat amb grans noms i propostes de prestigi i trajectòria com el director Jordi Savall, amb el Requiem de Mozart; la Mahler Chamber Orchestra & Pablo Heras - Casado; l'únic concert a Catalunya de Jean-Guihen Queyras amb Les suites per a violoncel de Bach, o l'estrena absoluta del Quartet de corda de Benet Casablancas a càrrec del Quartuor Diotima i per encàrrec de l'Auditori de Girona. En l'àmbit de les músiques modernes i els nous formats, han destacat propostes com el concert en exclusiva a Catalunya del canadenc Rufus Wainwright, i les presentacions de treballs discogràfics de Carles Viarnès, Clara Peya, Rodrigo Cuevas i La Ludwig Band, entre d'altres.  Enguany, a més, en el marc de l'Auditori Obert, s'ha engegat el cicle #Descoberta, una iniciativa que aposta per concerts de proximitat, risc i qualitat artística sobre l'Escenari Montsalvatge. Alguns dels noms d'aquesta primera edició han estat Alba Careta, el duet de veu i violoncel XY i Verde Prato, que han presentat els seus nous projectes a la ciutat de Girona.

D'altra banda, amb la voluntat d'acostar-se a noves realitats i trencar l'hermetisme que sovint impregna les institucions culturals, l'Auditori de Girona ha seguit explorant la relació de la música amb altres disciplines, mitjançant la figura de l'Artista convidat. Aquesta edició passada, ha estat la coreògrafa, ballarina i generadora d'estímuls Sol Picó, que ha ofert tres espectacles de diferents temàtiques i formats, en què el públic ha pogut descobrir els seus diferents registres escènics. 

Auditori Obert

El 2023 ha estat un any clau per al projecte Auditori Obert. Aquest programa social i educatiu ha implementat noves iniciatives amb l'objectiu de vetllar per a l'accessibilitat en l'àmbit de la cultura, com ara el sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva; l'Espai Calma, per a usuaris i usuàries que necessitin un espai de tranquil·litat i recolliment durant els concerts; la cantata Cantagran per a majors de 60 anys; el Servei de Cangur en diversos concerts, i Un matí d'orquestra, unes sessions dirigides a col·lectius en situació de risc d'exclusió social.

Inici de la nova temporada

Aquest diumenge 14 de gener, l'Auditori de Girona inaugurarà la nova temporada amb el recital líric del prestigiós tenor Javier Camarena, i la presentació de Signes, la primera de les intervencions de l'artista convidat del 2024, Playmodes. A més, una hora abans del concert, el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, David Ibáñez, presentarà les noves propostes artístiques en un acte obert a les persones assistents a l'espectacle. Les entrades per al concert es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Tornar