Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Aquest diumenge, l'Auditori de Girona inaugura la nova temporada amb la presentació del nou àlbum "Il Sogno" del prestigiós tenor Javier Camarena i la instal·lació "Signes" de Playmodes, artista resident del 2024

Considerat un dels tenors més destacats de l'actualitat, Javier Camarena presentarà les cançons del nou treball "Il sogno" en un únic concert a comarques gironines el 14 de gener a les 18 h. Una hora abans, el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez, presentarà les propostes artístiques de la temporada hivern i primavera 2024.

Aquest diumenge 14 de gener, l'Auditori de Girona inaugurarà la nova temporada 2024 amb el concert del prestigiós tenor Javier Camarena, que debutarà per primera vegada a l'Auditori de Girona amb un recital líric per presentar el nou àlbum Il Sogno; i amb la inauguració de la instal·lació lumínica i sonora Signes, la primera de les obres de l'artista resident del 2024, Playmodes. Una hora abans, a les 17 h, el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez, presentarà les noves propostes artístiques en un acte obert als assistents al concert que donarà el tret de sortida a la temporada. 

Elogiat pel seu timbre vellutat i transparent, notes altes brillants i de coloratura impecable, el conegut tenor Javier Camarena oferirà, juntament amb el seu habitual pianista, el cubà Ángel Rodríguez, un recital líric per presentar Il Sogno, un àlbum que ret homenatge a un dels grans compositors de la cançó italiana, Francesco Paolo Tosti. El concert tindrà lloc a la Sala Montsalvatge, a les 18 h, i inclourà alguns dels grans èxits i obres menys conegudes del compositor italià, així com diverses àries d'òpera.

El mexicà Javier Camarena és un dels tenors més destacats i sol·licitats de l'actualitat. Nascut a Xalapa, Veracruz, aquest artista de 47 anys va iniciar els seus estudis musicals a la Universidad Veracruzana i, des de llavors, ha actuat a sales de concerts i cases d'òpera d'arreu del món, on ha interpretat les obres de compositors com Bellini, Bizet, Donizetti, Haydn, Mozart, Rossini i Verdi. Aplaudit pel públic i la crítica, el tenor ha guanyat reconeixements tan destacats com el de millor cantant masculí del 2021 dels reputats guardons International Opera Award, considerats els Oscars de l'òpera, i també és recordat per haver bisat durant dues nits consecutives l'ària de Ramiro de l'òpera La Cenerentola de Gioachino Rossini al Metropolitan Opera House de Nova York l'any 2014.

Playmodes, artista resident

Aquest diumenge 14 de gener, el vestíbul de l'edifici acollirà la inauguració de la primera obra de l'artista resident d'enguany, Playmodes, estudi d'investigació audiovisual. Es tracta de Signes, una instal·lació lumínica i sonora que, fins al 10 de març, establirà un diàleg molt especial amb l'espai arquitectònic que l'acull i els seus visitants. Amb unes dimensions de 9 x 3m, tots els elements arquitectònics, de maquinària i programari han estat dissenyats i fabricats de forma completament artesanal per l'equip de Playmodes. El resultat és un instrument audiovisual modular que relaciona llum, so i cinètica d'una manera profunda. Aquest col·lectiu d'investigació audiovisual destaca especialment pel diàleg entre l'art sonor i l'art visual. Amb la seu a La Pera i projectes escampats per tot el món, treballen amb tecnologies personalitzades i fetes per ells mateixos. La seva barreja de creativitat, programari i maquinari dóna lloc a instal·lacions immersives, mapping de projecció, il·luminació per a edificis, escenografia digital, instruments audiovisuals i disseny sonor.

En el marc de la seva presència a l'Auditori de Girona com a artistes convidats, desenvoluparan dues intervencions més: Forms, una actuació multimèdia en directe per a quartet de corda, música electrònica i visuals panoràmics que tindrà lloc el  25 de maig; i Sonògraf, un instrument audiovisual electrònic pensat com a projecte pedagògic per a alumnes de primària, que s'incorporarà als recursos de l'Auditori Obert durant el primer semestre de 2024.

Presentació de la nova temporada

Abans del concert de Javier Camarena, a les 17 h, l'Auditori de Girona acollirà la presentació de les noves propostes artístiques a càrrec del director de l'equipament, David Ibáñez, en un acte obert als assistents del concert que donarà el tret de sortida a la temporada 2024.

Durant el mes de gener, l'Auditori de Girona també comptarà amb les propostes de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya, OMAC (dissabte 20 de gener); Mazoni (divendres 26 de gener); Celeste Alías (dissabte 27 de gener), i The Tyets (diumenge 28 de gener).

Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org

Tornar