Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’estrena del nou espectacle de Geriona i del nou disc de Xiula, Gospelians de Girona, Festival de valsos i danses i “El Trencanous”, aquest Nadal a l’Auditori de Girona

El dissabte 23 de desembre, la formació coral presentarà per primera vegada el nou espectacle “Essència” amb prop de 60 veus dalt de l’escenari. En el marc de l’Auditori Obert i l’acord de cooperació amb El Corte Inglés, el cicle “Música en Viu” acollirà aquest dissabte 23 de desembre l’actuació del grup Gospelians de Girona a la plaça Salvador Dalí

L'Auditori de Girona celebra les festes nadalenques amb una programació variada i per a tots els públics que inclou la presentació de l'espectacle Essència de Geriona el dissabte 23 de desembre; el concert de Gospelians de Girona el dissabte 23 de desembre, dins del cicle Música en Viu; el Festival de valsos i danses de l'Orquestra Simfònica del Vallès el divendres 29 de desembre; l'estrena del nou disc Babynova del grup de música familiar Xiula el dissabte 30 de desembre, i l'espectacle El Trencanous del Ballet de Barcelona el diumenge 7 de gener de 2024. Les entrades per aquests espectacles es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Aquest dissabte 23 de desembre, a les 19 h, Geriona unirà els tres cors del projecte per oferir la presentació d'Essència, un nou espectacle que reivindica el seu segell més propi. Després de celebrar els 20 anys, el cor resident de l'Auditori de Girona oferirà al públic un recorregut musical i visual que jugarà amb la versatilitat per interpretar temes d'estils ben diferents, a cappella o acompanyades de músics, fent valer la importància de l'espai escènic. Un concert sota el segell Compromís Creació que ja s'ha convertit en una cita marcada al calendari nadalenc gironí.

Tancaran l'any dues propostes d'estils molt diversos, com són el Festival de danses i valsos i el grup de música familiar Xiula. La primera tindrà lloc el divendres 29 de desembre, a les 20 h, de la mà de l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb la soprano Laura Brasó i sota la direcció de Xavier Puig. Un concert tradicional nadalenc que portarà l'energia dels valsos i polques de la família Strauss i de la música popular centreeuropea a la Sala Montsalvatge. L'endemà, Xiula estrenarà a Girona el seu nou disc titulat Babynova, un àlbum publicat el mes de novembre amb noves cançons sobre els grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot. Després d'haver voltat el món, pujat els cims, entrat dins el cos humà i descobert què és la MParentalitat, Xiula inicia l'aventura definitiva. Per fer-ho, accedirà a un laboratori on, amb l'ajuda del públic, intentarà generar una nova forma de vida que pugui superar els reptes del món que ens ha tocat viure.

El darrer concert de les festes nadalenques serà el d'El Trencanous del compositor Piotr Ilitx Txaikovski el diumenge 7 de gener a les 18 h. Estrenat l'any 2019, l'espectacle del Ballet de Barcelona acumula més de 25 funcions de les quals han gaudit 15.000 espectadors. Una peça amb un argument innovador que s'inspira en el modernisme català que integra institucions culturals com esbarts i castellers d'arreu del territori, i que qüestiona els estereotips que han marcat i marquen la societat actual. Una actuació que s'emmarca en el projecte Auditori Obert. Les entrades per a aquests quatre espectacles estan disponibles a www.auditorigirona.org.

Gospelians de Girona al cicle "Música en Viu"

Dins la programació del cicle Música en Viu, el grup Gospelians de Girona actuarà el pròxim dissabte 23 de desembre a la plaça Salvador Dalí de Girona a les 19 h, davant del Corte Inglés a Girona. Un concert gratuït de gospel en el marc del projecte Auditori Obert i l'acord de cooperació entre l'Auditori de Girona i el Corte Inglés. Sota la direcció de Karol Green, Gospelians de Girona és tota una referència en el panorama actual d'aquest gènere a les comarques gironines, amb més de disset anys de trajectòria i un planter format per gairebé una cinquantena de veus d'edats molt diferents.

Tornar