Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El concert del músic Joan Dausà en el marc de la gira dels 10 anys i l’única actuació a Catalunya del prestigiós violoncel·lista Jean-Guihen Queyras, a l’Auditori de Girona

El dissabte 9 de desembre, i amb les entrades exhaurides, Joan Dausà presentarà a la Sala Montsalvatge la gira dels 10 anys, un espectacle que inclou grans èxits i col·laboracions especials. El francès Jean-Guihen Queyras, un dels violoncel·listes més destacats de l’actualitat, oferirà una de les versions de culte de les “Suites per a violoncel” de Bach el diumenge 10 de desembre. Darreres entrades a la venda.

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà dues propostes destacades de l'àmbit nacional i internacional. El dissabte 9 de desembre, el cantant i pianista Joan Dausà oferirà l'espectacle de la gira dels 10 anys a la Sala Montsalvatge, en el marc del Festival Temporada Alta. Pel que fa a la programació de música clàssica, el diumenge 10 de desembre, la Sala de Cambra acollirà l'únic concert a Catalunya del prestigiós violoncel·lista Joean-Guihen Queyras, que oferirà una de les versions de culte de les Suites per a violoncel de Bach. Les últimes entrades a la venda per aquest concert poden adquirir-se a www.auditorigirona.org.

Fa deu anys que Joan Dausà va decidir començar a explicar històries a través de les seves cançons. El compositor i cantant celebra aquest aniversari dalt dels escenaris amb la gira Jo Mai Mai. 10 anys, un espectacle de mirada nostàlgica però també optimista i positiva per cantar tots els seus grans èxits. Un concert que arriba a la Sala Montsalvatge el pròxim dissabte 9 de desembre, en el marc del festival Temporada Alta, i que comptarà amb col·laboracions especials com les veus del Cor de Noies Cantabile, la coral de dones Dorys d'Artmusic i la coral Somriures.

L'endemà, el francès Jean-Guihen Queyras oferirà un únic concert a Catalunya a la Sala de Cambra. Considerat un dels millors violoncel·listes del món i artífex de les versions de culte de les Suites per a violoncel de Bach, Queyras tornarà a Girona quatre anys després de la seva darrera interpretació d'aquesta col·lecció de danses per oferir al públic la seva visió més magnètica d'aquestes peces, amb la complicitat i sonoritat càlida del seu violoncel, un Gioffredo Cappa del 1696.  Escrita durant l'estada de Bach a Köthen, entre els anys 1717 i 1723 i desvelada per Pau Casals, la partitura és un repte interpretatiu per a qualsevol violoncel·lista. A més, en el marc del projecte Auditori Obert, a les 17 h, es durà a terme una conferència prèvia a càrrec de Josep Poch Clara, president de la Societat Händeliana de Girona.

Nadal a l'Auditori

L'Auditori de Girona celebra les festes nadalenques amb una programació que comptarà amb els concerts de  Rodrigo Cuevas (divendres 15 de desembre); El Messies Participatiu (dissabte 16 de desembre); Geriona (dissabte 23 de desembre); Festival de valsos i danses (divendres 29 de desembre); Xiula (dissabte 30 de desembre), i El Trencanous del Ballet de Barcelona (diumenge 7 de gener). Les entrades es poden adquirir al web de l'Auditori: www.auditorigirona.org.

Tornar