Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta una seixantena d’activitats per gaudir i promoure el comerç a la ciutat aquest Nadal

Entre les novetats, destaquen les visites guiades gratuïtes i les actuacions musicals.

L’Ajuntament de Girona ha presentat una seixantena d’activitats per gaudir i promoure el comerç a la ciutat durant aquest Nadal, que tindran lloc des d’aquesta mateixa setmana fins al dia 5 de gener. En concret, s’han programat visites guiades gratuïtes, actuacions musicals, tallers i activitats infantils i cercaviles, entre altres actes com els mercats d’artesania i d’alimentació que ompliran els carrers durant aquests dies. Avui al matí, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, ha presentat totes aquestes propostes. 

“Des de l’Àrea de Promoció Econòmica, hem dissenyat i ampliat la programació de la campanya de Nadal per tal que cada dia hi hagi activitats arreu de la ciutat per a tothom. És la campanya més gran feta mai fins ara, tant pel nombre i la varietat dels actes com pel fet de tenir per primer cop concerts i actuacions musicals de caire professional. Com a novetat hi haurà visites guiades gratuïtes en aquesta època nadalenca, entre les quals cal destacar la dels comerços emblemàtics, plens d’història i vida, que aporten autenticitat i qualitat comercial a la nostra ciutat. Volem una ciutat dinàmica i compromesa amb el seu comerç”, ha afirmat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras. 

El tret de sortida d’aquestes activitats, orientades a promoure el comerç, serà aquest divendres amb la tradicional encesa dels llums de Nadal. Prèviament, i per convidar tota la ciutadania a la festa, es durà a terme una cercavila pels carrers de Girona amb l’acompanyament de la Girona Marxing Band -que celebra 10 anys enguany- i, com a novetat, amb la Colla de Gegantons de Girona. La desfilada començarà al carrer del Migdia i anirà fins a la plaça de Catalunya, on a les 18 h s’encendrà l’arbre de Nadal i tindrà lloc l’actuació musical de Jim, guanyadora de la segona edició del programa televisiu Eufòria. Tot seguit, la cercavila continuarà fins a la plaça de la Independència per inaugurar, a partir de les 18.45 h, el Mercat de Nadal amb una xocolatada popular. 

Durant aquestes festes, s’han programat un total de 10 actuacions musicals i espectacles a diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de promoure els diversos eixos comercials. A banda de Jim, també hi actuaran Els Atrapasomnis (2 de desembre, a la plaça de l’U d’Octubre de 2017), The Explosive Swing Trio (16 de desembre, a la plaça del Pallol), Guixot de 8 (16 de desembre, a la plaça de Miquel de Palol), Brodas Bros i cercavila (21 de desembre, a la plaça de Sant Feliu), actuació de l’alumnat de l’Escola Música Moderna (22 de desembre, a la rambla de la Llibertat), Black Music Big Band (23 de desembre, al carrer de Santa Clara), Black Music Big Band Junior (23 de desembre, a la plaça de Salvador Espriu), Gospelians de Girona (29 de desembre, al carrer del Migdia), 4Gami (30 de desembre, al carrer Nou) i el Cor Gospel Girona (4 de gener, a les escales de la Catedral). 

La programació d’enguany també arribarà a més barris amb la voluntat de descentralitzar els actes. En aquest sentit, es duran a terme cercaviles a l’Eixample, al Barri Vell, a Santa Eugènia, a Pont Major, a Sant Narcís i a Taialà, aquesta última organitzada per l’associació de comerciants de la zona. 

A més, a Sant Narcís es durà a terme el projecte de “L’home dels nassos”. A la plaça de l’Assumpció, s’hi instal·larà un capgròs amb una barba amb nassos, els quals s’hauran construït a partir dels motlles dels nassos reals de mainada, veïns i veïnes del barri. Es tracta d’una activitat que ha organitzat el projecte cultural La Volta de Sant Narcís.

Alhora, es duran a terme diferents tallers infantils, entre els quals un d’escriptura amb retolació (lettering) i un de llufes. També, com cada any, les fires i mercats d’artesans, d’alimentació, d’intercanvi de productes de col·leccionisme, de flors, d’art i de pintura ompliran els carrers de la ciutat amb un total de set punts temàtics. 

El Circ de Nadal completarà la programació amb diferents sessions des de l’envelat instal·lat a l’esplanada de La Copa, amb una ubicació més propera al centre de la ciutat. 

Cal destacar que totes aquestes activitats s’han organitzat amb la col·laboració de les associacions de comerciants de la ciutat.

Visites guiades gratuïtes

Una de les principals novetats és la programació de visites guiades gratuïtes durant les festes de Nadal. Entre la vintena de propostes, destaquen les visites als comerços emblemàtics de la ciutat. A més, amb la voluntat que siguin accessibles i inclusives, s’han programat una visita teatralitzada sobres les llegendes de Girona adaptada per a famílies amb infants amb discapacitat intel·lectual, una visita sobre l’obra de Rafael Masó amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana i una altra amb audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i maquetes 3D dels edificis La Punxa i La Farinera. 

Il·luminació nadalenca

L’objectiu de la il·luminació nadalenca és promoure la dinamització del comerç i, alhora, fomentar la vertebració urbana i la cohesió social. El valor estètic, la innovació i l’ús de noves tecnologies vinculades a l’eficiència energètica i a la ciutat intel·ligent són elements per aconseguir un enllumenat nadalenc singular a Girona. Enguany, com a novetat, des de la coberta del Mercat del Lleó s’il·luminarà l’arbre centenari de la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba amb focus LED. La instal·lació es farà amb la col·laboració del Departament d'Enginyeria Elèctrica, Electrònica i Automàtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.   

S’il·luminaran amb llums LED i de baix consum un total de 118 espais diferents repartits en 26 barris i sectors. Aquests són: Barri Vell, Mercadal, Carme, Eixample, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Daniel, Torre Gironella, Les Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, Montilivi, Avellaneda, La Creueta, Pedret, Pont Major, Campdorà, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat, Domeny, Montjuïc i Mas Xirgu. Els llums estaran oberts del 24 de novembre al 6 de gener, de les 17.45 h a les 22 h, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, que estaran oberts fins a les 23 h.

Web de Nadal
Dossier de premsa
Tornar