Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 50 participants s’enfrontaran en la primera edició del “GameJam Girona” per crear el millor videojoc

La competició tindrà lloc aquest cap de setmana a El Modern. L’equipament celebra un any com a centre de referència en l’àmbit de la creació, la formació i l’exhibició dels sectors creatius audiovisuals i digitals.

Imatge de l’exposició “Nova Pantalla” que va acollir El Modern.

El Modern. Centre Audiovisual i Digital acull aquest cap de setmana, del 17 al 19 de novembre, la primera edició del “GameJam Girona”. La competició reunirà més de 50 participants que s’enfrontaran per crear el millor videojoc. Aquest haurà de ser original per ordinador i s'emmarcarà dins d'una temàtica que es revelarà en el mateix moment d’inici de l’activitat, demà a les 17.30 h a El Modern.

La competició va adreçada a equips i persones aficionades a la creació de videojocs. Hi participaran persones de diferents perfils com persones programadores, artistes, músics, creadores d’efectes especials i animadores. El format serà híbrid, una part dels participants crearà el videojoc presencialment a El Modern i altres en remot a través de la plataforma Discord. Els equips que hi hagin participat hauran de presentar els projectes aquest diumenge, dia 19 de novembre, a partir de les 16 h. Les persones guanyadores rebran jocs de la plataforma Steam i tallers de formació en línia en videojocs valorats en 300 euros.

Aquesta és una de les activitats que s’impulsen des d’El Modern, que ha celebrat un any com a centre de referència en l’àmbit de la creació, la formació i l’exhibició dels sectors creatius audiovisuals i digitals. L’equipament va obrir les portes el 21 d’octubre del 2022 i des de llavors s’ha consolidat com un punt de referència a les comarques gironines. 

“El Modern comença el seu segon any de vida amb l’objectiu de consolidar-se com un centre referent a Catalunya, amb la voluntat de fomentar i retenir el talent artístic de la ciutat i incidir en desenvolupar un teixit empresarial i professional del sector audiovisual i digital mitjançant el suport a la creació i l’aliança amb institucions, administracions, entitats i centres formatius”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina. 

En l’àmbit audiovisual, El Modern s’ha consolidat com un espai d’exhibició cinematogràfica amb la posada en funcionament de la segona sala del Cinema Truffaut. També s’ha potenciat el suport a la creació audiovisual a través del Programa d’acompanyament audiovisual i cinematogràfic d’El Modern, a través del qual anualment s’atorguen dues ajudes de 10.000 euros per a dos projectes audiovisuals. 

Una altra forma de suport ha estat la cessió d’espais. Enguany s’han rebut 23 peticions per utilitzar el plató d’aquest equipament i també s’han cedit espais per a usos acadèmics d’estudiants d’escoles audiovisuals. També cal destacar la col·laboració d’El Modern amb altres entitats com l’Acadèmia del Cinema Català, amb la qual es va organitzar una taula rodona amb les persones beneficiàries de la primera residència de guions, i també amb Faberllull Olot, amb qui es va organitzar una projecció i debat amb l’associació internacional Purple Meridians. A més, recentment, s’ha tancat la convocatòria de la primera Hackató, una residència de cinema per a joves talents que es portarà a terme de l’1 al 14 de febrer de 2024. 

En l’àmbit digital, amb el suport de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, s’ha engegat el Programa d’Incubació de Videojocs GameGi, el qual enguany celebra la segona edició amb tres equips: Player to player, Mean Mink, Adhuc. En l’edició passada van ser dos els equips que es van beneficiar del programa, Artilogics i Kinniku Sutdio, que van presentar els seus prototips davant de més de 200 persones. 

Seguint en l’àmbit dels videojocs, cal destacar l’acolliment de l’exposició “Nova Pantalla”, dedicada a la mostra de l’ecosistema dels videojocs català. El públic assistent va poder copsar quins són els perfils professionals i processos de creació artístics i tecnològics que hi ha darrere la producció d’un videojoc. 

D’altra banda, des d’El Modern també s’han programat tallers de creació digital com el LED Mapping, en col·laboració amb Telenoika, o “Com dibuixar el so”, amb Alba G. Corral, programat pels propers 29 i 30 de novembre. A més, també s’han organitzat ponències i xerrades de personalitats que destaquen en l’àmbit de la cultura digital a Catalunya com Mónica Rikić (Premi Nacional de Cultura 2021), Jordi Sellas (director de l’IDEAL, Centre d’Arts Digitals), Pau Garcia (Domestic Data Streamers) o el col·lectiu Ars Games. 

Tanmateix, El Modern ha col·laborat en l’exhibició de les propostes de diversos centres de formació, com l’exposició de vídeo mapping del Cicle Formatiu d’Imatge i So de l’Institut Vall de Llémena o la mostra de projectes finals d’animació 3D i videojocs Loading de l’Escola de Cicles Formatius de Girona (CIFOG).

El Modern compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. 

Tornar