Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra la Setmana de la Ciència amb una presentació sobre les dones de la fàbrica Grober

L’activitat, que té lloc avui a les 18.30 h al Museu d’Història de Girona, pretén donar a conèixer la importància de la mà d’obra femenina en el procés d’industrialització i dignificar la memòria de les treballadores de la fàbrica.

L’Ajuntament de Girona s’ha sumat a la celebració de la Setmana de la Ciència organitzant una presentació sobre les dones de la fàbrica Grober. L’activitat, que té lloc avui a les 18.30 h al Museu d’Història de Girona, pretén donar a conèixer la importància de la mà d’obra femenina en el procés d’industrialització i dignificar la memòria de les treballadores de la fàbrica. 
 
La fàbrica Grober va ser durant dècades una de les principals indústries de la ciutat, oberta l'any 1890 al cor del barri del Mercadal, i va produir, fins als anys setanta del segle XX, teixits especialitzats de banda estreta, amb una plantilla majoritàriament feminitzada. Durant la visita guiada es compartiran els records i les experiències de les dones i les nenes que van treballar-hi, sota la direcció de la periodista Gemma Busquets Ros.
 
L’activitat és gratuïta i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament. La presentació es portarà a terme a la sala del Museu d’Història de Girona dedicada a la Girona industrial, on s'exposa un ordidor de cinteria provinent de la Grober, un dels pocs exemplars originals que queden a Catalunya.
 
La Setmana de la Ciència se celebra a tot Catalunya del 10 al 19 de novembre amb l'objectiu d'apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania. Enguany, l’esdeveniment arriba a la 28a edició. 
 

Tornar