Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La desena edició del festival NEU! acollirà una vintena d'actuacions entre els mesos de novembre i gener

El concert inaugural de Pau Vallvé, la gira de Cala Vento, Mazoni o les actuacions de Núria Graham, Mujeres i Carmen 113, entre les propostes musicals destacades del programa.

Imatge de la roda de premsa de presentació del NEU! Festival 2023-2024

La desena edició del festival NEU! tindrà lloc del 26 de novembre al 28 de gener i portarà a Girona i a Salt una vintena de propostes. L'esdeveniment reafirma la seva clara aposta pel talent independent del territori. Aquest matí, ha tingut lloc la presentació del festival a càrrec del tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i el director del NEU! Festival, Xebi Salvatella.

"Que arribem al desè aniversari d'aquest festival demostra que Girona és una ciutat atractiva i d'èxit. Per nosaltres, l'èxit en cultura és que cada dia més persones puguin gaudir-la sense traves i amb aquest objectiu treballem a diari", ha afirmat el tinent d'alcaldia Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda el vicepresident quart Jordi Camps ha destacat que "el NEU és un festival que ha anat creixent i s'ha consolidat com a festival de música ben arrelat a la ciutat, arribant als deu anys de vida". "El compromís amb la cultura, des de la Diputació de Girona sempre ha estat ferm perquè creiem en els festivals com a motor cultural, econòmic i social de les comarques gironines", ha afegit Jordi Camps.

Entre les propostes programades durant les darreres setmanes del 2023, destaquen el concert inaugural amb Pau Vallvé, al Teatre Municipal el 26 de novembre; l'actuació d'Anna Andreu, a La Volta, el 16 de desembre; i el mateix dia, l'estrena del primer disc en català d'Smoking Bambino a la Sala La Planeta, o el concert del grup empordanès Cala Vento, a La Mirona el 22 de desembre.

El gener de 2024 es reprendran les actuacions amb alguns dels clàssics del festival com Tom Hagan, que actuarà a El Foment el dia 13; o Miguel Noguera i el seu Ultrashow, el dia 14 a la Sala La Planeta. El 20 de gener arribarà La Gran Nit del NEU! a la Sala La Mirona amb una important representació de la millor música independent, actual i d'avantguarda amb les actuacions de Mujeres, Núria Graham, Carmen 113, Yawners, Ciutat i Jordi Serradell. I el dia 27, doble jornada amb l'actuació de Dan Peralbo i El Combo, a l'Estació Espai Jove de Girona, i el vespre serà el torn d'A BEGINNING, que arriba al Teatre Municipal.

L'Auditori de Girona acollirà, el 26 de gener, un dels moments més especials d'aquesta edició amb el concert exclusiu de Mazoni, on recopilarà els seus grans èxits. A més, serà una oportunitat per veure'l en directe, abans d'una llarga aturada després de dues dècades de carrera musical.

I com a cloenda per celebrar els deu anys, el festival oferirà el dia 28 de gener una matinal familiar al Centre Cultural La Mercè amb l'Orchestra Fireluche, Joan Colomo i el Circ Vermut.

Les entrades dels concerts i per altres activitats, que s'incorporaran durant els propers dies, es poden adquirir al web del festival.

Segona edició del NEU! PRO

De la programació d'enguany destaca també la doble jornada prevista pel 26 de gener, on al llarg de tot el dia se celebrarà al Centre Cultural La Mercè la segona edició del NEU! PRO, un espai de trobada dirigit tant a la indústria musical com a les persones creadores. La programació, que es donarà a conèixer properament, inclourà ponències, taules rodones, showcases, o retransmissions de pòdcast en directe.

Dossier de premsa
Tornar