Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona inaugura l’exposició comunitària “Increïblement incòmode” envers el dret a l’accessibilitat

La mostra tanca el cicle “Diverses i funcionals” en el qual s’ha reflexionat de forma col·lectiva al voltant dels drets de les persones amb diversitat funcional i el vincle amb el barri de Sant Narcís.

L’Ajuntament de Girona, juntament amb l’Associació Cultural La Volta, l’Associació de Veïns de Sant Narcís, la Fundació Elna i la Fundació Mifas, inaugurarà demà dijous 16 de novembre l’exposició “Increïblement incòmode” al Centre Cívic Sant Narcís. La mostra tanca el cicle “Diverses i funcionals” del projecte La Incòmoda, realitzat al barri de Sant Narcís al llarg dels últims dos anys, en el qual s’ha reflexionat de forma col·lectiva al voltant dels drets de les persones amb diversitat funcional i el vincle amb el barri, per tal de garantir el dret a l’accessibilitat. 

“Fer una Girona accessible és un repte enorme i ha de ser una prioritat de ciutat. El dret a l’accessibilitat ha d’estar present en totes les actuacions que fem com a Ajuntament i iniciatives com La Incòmoda ens donen les eines per fer-ho i fer-ho millor”, afirma la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona, Gemma Martínez Villagrasa. 

El projecte, impulsat per diverses entitats i agents socials, ha generat espais de reflexió social i convivència a través de processos artístics com la cartografia social, el teatre i les arts plàstiques i visuals. Les persones participants han reflexionat sobre com és viure al barri per als veïns i veïnes que tenen alguna discapacitat. La mostra recull alguns dels resultats i reflexions sorgits durant aquest procés.

El dret a l’accessibilitat, a la ciutat i a la participació, entre d’altres, es posen de manifest en aquesta exposició que es podrà visitar fins al 20 de desembre en l’horari d’obertura del Centre Cívic Sant Narcís. 

A més, amb motiu del comiat del cicle, el 15 de desembre s’estrenarà el documental Diverses i funcionals: un vídeo incòmode que comptarà amb un col·loqui posterior per parlar amb les protagonistes. La projecció il·lustra el viatge que ha fet el projecte al llarg d’aquests dos anys de reflexió sobre la diversitat funcional i el dret a la participació. L’acte tindrà lloc de 18 a 20 h al Centre Cívic Sant Narcís.

A partir del gener de 2024, La Incòmoda iniciarà un nou cicle bianual de reflexió sobre un nou tema incòmode per al barri generant espais de participació i consulta.

Tornar