Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Girona Film Festival estrena un catàleg en línia amb 455 projeccions i omple de cinema el centre de la ciutat

La 35a edició de l’esdeveniment començarà demà i s’allargarà fins aquest diumenge 12 de novembre.

El Girona Film Festival donarà demà el tret de sortida a la seva 35a edició amb l’estrena d’una sala virtual amb 455 projeccions i més d’un centenar de pel·lícules programades en diferents espais de la ciutat. L’esdeveniment s’allargarà fins a aquest diumenge 12 de novembre. Aquest matí s’ha presentat la programació amb el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el director del festival, Lluís Valentí, i el director de cinema i de la pel·lícula inaugural del festival, Warhol, Adam Ethan Crow.

“És important destacar el binomi entre cultura i educació i cal continuar tenint cura d’aquestes connexions a la nostra ciutat”, ha destacat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat “la passió del director del Girona Film Festival perquè aquest projecte segueixi ben viu i es mantingui com el segon festival de cinema més antic de Catalunya”.

En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 1.597 llargmetratges, curtmetratges, documentals, dibuixos animats, webseries, videoclips i videocreacions de prop d’un centenar de països diferents. D’aquestes, l’organització del Festival ha seleccionat fins a 455 projeccions que es podran veure de forma totalment gratuïta a través d’una plataforma virtual, que en aquesta 35a edició es convertirà en la millor sala del Festival. 

Una de les principals novetats és el canvi d’ubicació del Festival, que impregnarà de cinema diferents espais de la ciutat com el Palau de Caramany, les emblemàtiques escales de Sant Martí, la Casa de Cultura i també l’Auditori Josep Irla, on demà es projectarà la pel·lícula inaugural Warhol.

De forma presencial, s’han programat prop d’un centenar de projeccions. Tot i que aparentment enguany es redueix el nombre de sales, la realitat és que aquesta edició arriba amb més projeccions seleccionades que mai, gràcies a la Sala Streaming que permetrà acostar el Festival a tots els i les amants del cinema i de forma totalment gratuïta.

L’obertura de l’esdeveniment al món és una de les respostes a les dificultats que ha tingut el Girona Film Festival per trobar un espai on projectar les pel·lícules seleccionades. Així ho ha destacat el seu director, Lluís Valentí, que en roda de premsa ha explicat que “s’ha hagut de reprogramar el Festival a menys de tres setmanes perquè la ubicació inicial, la sala Odeon, encara estava en obres”. Valentí ha reiterat la importància de totes les persones implicades en aquest Festival: “Les persones voluntàries, cineastes, organitzadores i espectadores fan que sigui un èxit cultural i econòmic, i demostren que el cinema no està mort”.

Girona, possible escenari de nous projectes d’Adam Ethan Crow

Una altra presència destacada en l’acte ha estat la d’Adam Ethan Crow, director de Warhol, la pel·lícula inaugural. Ethan Crow ha avançat en roda de premsa que ja està preparant dos nous projectes cinematogràfics i aprofitarà la seva visita al Festival per localitzar diferents espais que es podrien convertir en l’escenari de les seves noves pel·lícules.

Warhol serà la pel·lícula encarregada de donar el tret de sortida demà a la 35a edició del Girona Film Festival, que comptarà amb la presència del director i els actors protagonistes. La inauguració del festival serà demà, dia 7 de novembre, a les 20 h i començarà a la catifa vermella de les escales de Sant Martí i continuarà amb la projecció del llargmetratge a l’Auditori Josep Irla.

No és la primera vegada que Ethan Crow visita Girona, ja ho va fer el 2015 quan el seu curt Warhol va ser premiat amb menció especial per la seva rellevància social. Ethan Crow assegura que guanyar aquest premi a Girona “va ser un punt culminant” per a la seva carrera.

Tornar