Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Maria Àngels Cabré, Marina Subirats, Sílvia Planas i Alba Alfageme participen en el cicle sobre feminisme a La Mercè

L’activitat tindrà lloc els dimecres 8, 15, 22 i 29 de novembre i tractarà temes com les principals figures del moviment feminista, la transmissió de la maternitat, la visibilització de les dones en la història i el feminisme en l’actualitat. 

Aquest dimecres, 8 de novembre, a les 18.30 h, a l’Auditori de La Mercè, tindrà lloc la primera de les quatre sessions del cicle “Pensament feminista”. Amb el títol “Fars del pensament feminista: d’on venim”, l’escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere, Maria Àngels Cabré, oferirà un repàs per les principals precursores del feminisme, fars del camí intel·lectual i vital d’aquest moviment. També reflexionarà sobre els seus orígens i l’evolució que ha seguit fins a l’actualitat. 

La segona conferència tindrà lloc el 15 de novembre i anirà a càrrec de Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia. A “La transmissió de la feminitat: feminisme i maternitat” Subirats parlarà sobre com el feminisme va lligat a la concepció de la feminitat que les dones hereten i transmeten.

El 22 de novembre tindrà lloc la xerrada “Hi érem, però no ens veien. Canviar l’enfoc i mirar les dones en la història”, en la qual Sílvia Planas, historiadora i directora del Museu d’Història i del Museu dels Jueus de Girona, tractarà sobre la presència i l’acció de les dones en la història, sobre la importància de fer-les visibles i enfocar la recerca historiogràfica des de noves perspectives per poder bastir nous relats.

La darrera sessió, “Les dones en un mon encara patriarcal: present i futur”, serà el 29 de novembre. La psicòloga especialitzada en violències masclistes Alba Alfageme situarà el moviment feminista en la realitat actual i en el dia a dia de la nostra societat. Una realitat social que mostra diàriament la cara més dura del masclisme i el model patriarcal, però en la qual el feminisme també pren força de forma àmplia.

El cicle, organitzat per l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona, requereix d’inscripció prèvia gratuïta i es pot realitzar a través de la seva pàgina web.  

Inscripcions
Programa del Cicle de conferències "Pensament feminista"
Tornar