Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

"Fires a l'Auditori" ofereix els concerts d'Els Amics de les Arts, Cobla La Principal de la Bisbal, Cor Maragall, Niña Pastori i Arar per celebrar les festes de Girona a l'equipament gironí

Els Amics de les Arts presentaran el seu darrer treball "Allà on volia" el divendres 27 d'octubre a les 20 h, la Cobla La Principal de la Bisbal oferirà el seu esperat Concert Tradicional de Fires el diumenge 29 d'octubre, l'espectacle "UN-Í-SON" del Cor Maragall tindrà lloc el dimecres 1 de novembre, Niña Pastori, presentarà el seu darrer disc "Camino" el divendres 3 de novembre i el concert d'Arar, divendres 3 de novembre, en el marc de la cooperació entre l'Auditori de Girona i El Corte Inglés.

Els amics de les Arts

Aquest cap de setmana comencen les Fires de Sant Narcís de Girona, i l'Auditori de Girona se suma a la programació musical amb quatre propostes d'estils molt diversos: des del pop-rock i el flamenc, fins al cant coral i les sardanes. En concret, Fires a l'Auditori comptarà amb el retorn als escenaris d'Els Amics de les Arts (27 d'octubre), el Concert Tradicional de Fires de la Cobla La Principal de la Bisbal (29 d'octubre), el concert de Tot Sants del Cor Maragall (1 de novembre) i la presentació del nou disc de Niña Pastori (3 de novembre).

Després d'una temporada de silenci, Els Amics de les Arts tornen als escenaris amb un concert que inclou els grans èxits de la banda i les cançons del seu nou disc Allà on volia. Únics per la seva connexió amb l'audiència i referents musicals d'un públic ampli i intergeneracional, Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret presentaran el seu nou espectacle a la Sala Montsalvatge el pròxim divendres 27 d'octubre a les 20 h, en el marc de Temporada Alta. 

El dia de Sant Narcís, el 29 d'octubre, a les 12 h, la Cobla La Principal de la Bisbal oferirà el seu esperat Concert Tradicional de Fires, sota la direcció de Francesc Cassú. Consolidada com la cobla catalana de més prestigi, ha estat una autèntica ambaixadora de la cultura catalana, i ha obtingut nombrosos guardons durant la seva trajectòria, entre els quals destaca la Creu de Sant Jordi.

Per Tots Sants, l'1 de novembre, l'Auditori de Girona acollirà l'espectacle UN-Í-SON del Cor Maragall. Una proposta que versa al voltant de la problemàtica del canvi climàtic, com les pluges torrencials, les llargues sequeres, les temperatures en ascens.... La diversitat de les obres interpretades facilitarà l'aproximació a realitats diverses, temporals i geogràfiques, i posarà en relleu la necessitat d'un canvi profund de la relació entre la humitat i el planeta. Un concert en memòria d'Iris Martí Pujolràs, que comptarà amb la col·laboració de la Coral Xàntica i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, formacions on cantava la jove gironina.

La darrera de les actuacions de Fires a l'Auditori és la de Niña Pastori, icona musical i cantant de flamenc que, coincidint amb els 25 de carrera artística, presentarà a l'Auditori de Girona el divendres 3 de novembre a les 20 h el seu darrer treball, Camino. Guanyadora de tres premis Grammy, l'artista va pujar als escenaris només amb vuit anys i, amb dotze, va ser descoberta per un dels grans del flamenc, Camarón de la Isla. El concert tindrà lloc a la Sala Montsalvatge i és una coproducció d'Herman Producciones AIE i The Project. 

D'altra banda, aquest mateix dia, a les 19 h, tindrà lloc l'actuació del duet Arar al centre comercial El Corte Inglés de Girona. Aquesta proposta és fruit de la cooperació entre l'Auditori de Girona i El Corte Inglés amb l'objectiu de promoure conjuntament l'activitat musical de la ciutat. Un concert emmarcat dins l'Auditori Obert, el projecte social i educatiu de l'Auditori de Girona que engloba una bateria d'iniciatives dissenyades amb la voluntat d'ampliar la base social de la música a Girona.  

www.auditorigirona.org
Tornar