Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obre una convocatòria per participar al projecte “Antenes” de programació d’activitats culturals a la ciutat

El dies 2 i 8 de novembre es faran sessions informatives sobre la iniciativa, que està adreçada a persones entre 16 i 25 anys.

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina de Foment de les Arts, ha obert la convocatòria de la tercera edició del projecte “Antenes”, que té com a objectiu oferir una experiència per a les persones joves al voltant de la programació artística. Es tracta d’una proposta adreçada a persones entre 16 i 25 anys interessades i/o implicades en les arts i la cultura que ofereix l’oportunitat de viure des de dins la programació artística d’un festival o equipament de Girona. 

Aquest dijous, dia 2 de novembre, s’ha programat una sessió informativa en línia a les 19 h. També es farà una sessió presencial el dimecres 8 de novembre, a les 18.30 h, a L’Estació Espai Jove. 

En aquesta tercera edició d’Antenes els i les joves participants hauran de seleccionar entre un conjunt de reptes formulats pels equipaments culturals de la ciutat que cerquen millorar la participació cultural dels joves en les seves programacions. Les persones participants plantejaran una programació cultural que intenti donar resposta al repte formulat per l’equipament.

“Continuem treballant per apropar la cultura a tothom i per fer-la més atractiva i accessible, amb especial atenció al jovent. El projecte ‘Antenes’ ens permet obrir la cultura, amb una ciutadania que deixa de ser únicament consumidora cultural per esdevenir també impulsora i dissenyadora de la programació artística”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

El projecte està pensat perquè els i les participants puguin decidir i comunicar la programació amb l’acompanyament de professionals del sector cultural i aprendre què s'amaga darrere els escenaris i la seva organització. Durant el període de treball, els i les joves també faran activitats especials com visites a equipaments culturals, assaigs oberts, trobades amb programadors/es de festivals, mentories amb professionals del sector..., que els ajudaran a entendre l’ofici i elaborar, produir i comunicar millor la programació.

La finalitat de la iniciativa és posar en contacte joves amb programadors/es d’equipaments i festivals de la ciutat de Girona i generar vincles entre equipaments i públics joves.
 
Per participar-hi només cal inscriure’s al formulari vinculat al QR del cartell. 

Més informació a: espectacles@tramoiacultura.cat
@somantenes

Sessions informatives
Dijous 2 de novembre, a les 19 h (en línia)
Dimecres 8 de novembre, a les 18.30 h a L'Estació Espai Jove

Cartell amb el QR
Tornar