Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona inaugura per Fires l’exposició “Girona, en pedra viva”

La mostra presenta una selecció de textos d’Eva Vàzquez i fotografies de Jordi Puig, i proposa abocar-se a una dotzena de finestres per mirar Girona des d’altres perspectives

El Museu d’Història de Girona inaugura demà, dissabte 28 d’octubre, a les 12 h, l’exposició “Girona, en pedra viva”, una selecció de textos d’Eva Vàzquez i fotografies de Jordi Puig que ofereixen la possibilitat d’aturar-se en certs angles morts de la imatge construïda de la ciutat i d’honorar, al mateix temps, el pòsit cultural i emocional de què s’alimenta la nostra mirada. La mostra es podrà veure fins al 31 de desembre a la sala d’exposicions del museu. 

Ens sentim orgullosos i orgulloses d’aquests treballs que recullen diverses visions de Girona, perquè demostren que la nostra ciutat és plural i rica en vivències i persones. I és aquesta pluralitat la que hem de protegir per continuar sent Girona”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Partint del llibre Girona, en pedra viva, obra dels mateixos Vàzquez i Puig, la mostra n’és un colofó que invita a pensar amb voluntat crítica la diversitat de mirades que han contribuït a construir el discurs sobre la ciutat. L’exposició proposa una dotzena de finestres on abocar-se a una altra Girona, vista i viscuda, allunyada de la postal instituïda pel turisme de masses, però assumint el deute amb les persones escriptores, artistes, viatgeres, historiadores i cronistes que l’han anat definint capa rere capa. 

L’exposició és un convit a endinsar-se, amb imatges i amb paraules, en aquesta Girona tan coneguda i tan desconeguda alhora. I és que, reprenent els mots d’Eva Vazquez, “al capdavall, la mateixa pedra de Girona, amb els seus nummulits incrustats, no és sinó una acumulació d’estrats: la toques i ets un estranger i ets a casa”. 

El Museu ha programat un seguit d’activitats al voltant de l’exposició que permetran conèixer amb detall les diferents mirades, fotogràfiques i literàries, que s’han projectat sobre Girona en els darrers anys.

Tornar