Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El llibre de les Fires fa un viatge en globus aerostàtic per les formes de celebració de les diferents generacions que han passat per la festa  

Aquesta tarda s’ha presentat el volum dels autors Jordi Camps Linnell i Xavier Castillón Plana que porta per títol “Girona (era) és una festa!”

Portada del llibre

L’Ajuntament de Girona ha presentat aquesta tarda el llibre de les Fires de Sant Narcís 2023, “Girona (era) és una festa!”, dels autors Jordi Camps Linnell i Xavier Castillón Plana. Es tracta d’un viatge en globus aerostàtic i, per tant, amb perspectiva aèria a través de gairebé dos segles de vida gironina i, més concretament, de les múltiples formes en què els gironins i gironines i les persones visitants de diferents generacions s’han divertit a les Fires i Festes de Sant Narcís

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats Bartrina, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Lluís Esteve Casellas Serra, juntament amb els dos autors del llibre han intervingut en la presentació del volum al Saló de Descans del Teatre Municipal. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, no hi ha pogut assistir finalment, tal com estava previst, perquè estava indisposat. 

“Les Fires són un moment d'alegria i germanor per la ciutat, perquè des de sempre els veïns i veïnes es fan seves les places i carrers per gaudir d'aquesta festa”, ha assenyalat el tinent d’alcaldia Quim Ayats.

El llibre, que sobretot vol servir per fer memòria, parla de gairebé tot allò que els gironins i gironines, i els milers de visitants que rep la ciutat en aquestes dates, han fet per divertir-se per Fires durant dècades. Es parla de les atraccions, dels globus aerostàtics i les demostracions aèries, dels esports,
de les grans estrenes cinematogràfiques, del circ, dels gegants i la resta de la rica faràndula gironina,
dels espectacles de revista o varietats, també dels toros que en altres èpoques eren un plat obligat de la dieta festiva, com ara ho continuen sent els correfocs i els focs d’artifici que clouen les Fires. 

I al mig de tot això sona sempre la música, també als balls, als espectacles del Teatre Municipal i de l’Auditori, i des de fa uns quants anys a les barraques de la Copa i altres escenaris oberts i coberts repartits per la ciutat, per on han passat centenars de músics de tot arreu, sobretot des que, a partir de les Fires del 1976 es van recuperar els carrers i les ganes de divertir-se.

Tornar