Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’estrena oficial del nou disc de La Ludwig Band, l’estrena mundial del quartet “Pluie Oblique” de Benet Casablancas i l’únic concert a Catalunya de Sophie Auster, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

El grup d’Espolla presentarà el seu nou disc “Gràcies per venir” el dissabte 21 d’octubre a les 20 h a a la Sala Montsalvatge. El diumenge 22 d’octubre a les 18 h el Quartet Diotima oferirà l’estrena mundial de “Pluie Oblique”, una peça del compositor Benet Casablancas per encàrrec de l’Auditori de Girona. El concert del prestigiós quartet de corda també comptarà amb una conferència prèvia a càrrec de Benet Casablancas i Víctor García de Gomar.

Els concerts de La Ludwig Band, Quartet Diotima i Sophie Auster són les tres propostes destacades que acollirà aquest cap de setmana l’Auditori de Girona. El dissabte 21 d’octubre a les 20 h, La Ludwig Band estrenarà oficialment el seu nou disc Gràcies per venir, que surt a la venda el dia abans. L’endemà, el prestigiós Quartet Diotima oferirà a les 18 h l’estrena mundial de Pluie Oblique, una peça que el compositor Benet Casablancas ha creat per encàrrec de l’Auditori de Girona; i la novaiorquesa Sophie Auster presentarà el seu darrer treball discogràfic a les 20 h en un únic concert a Catalunya, en el marc del festival Temporada Alta. 

Aquest dissabte 21 d’octubre a les 20 h, el grup La Ludwig Band estrenarà el seu nou disc a la Sala Montsalvatge. Un concert que tindrà lloc l’endemà de la publicació de Gràcies per venir, i on es podran escoltar algunes de les noves cançons d’un treball discogràfic que potencia l’esperit coral de la banda, amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres segueixen sent el pal de paller del grup d’Espolla, i al nou disc troben el punt en comú en personatges vinguts de l’amistat, la feina i l’amor de l’entorn de Quim Carandell, cantant i lletrista del grup. 

L’endemà, l’Auditori de Girona acollirà dues propostes de l’àmbit internacional. La primera és l’estrena mundial del quartet Pluie Oblique, una peça del compositor Benet Casablancas per encàrrec de l’Auditori de Girona, interpretada pel prestigiós i reconegut Quartet Diotima. Aquest quartet de corda és una de les formacions més sol·licitades en l’escena musical internacional, i actuarà per primera vegada a Girona, en la seva gira per Àsia i Europa. Una hora abans, a les 17 h, el compositor Benet Casablancas i el programador de música clàssica, Víctor García de Gomar, oferiran una conferència prèvia, gratuïta i oberta a tots els assistents del concert. 

La darrera actuació del diumenge tindrà lloc a les 20 h i serà la de l’artista nord-americana Sophie Auster, que oferirà un únic concert a Catalunya per presentar el seu darrer treball discogràfic Next Time, en el marc del festival Temporada Alta. Considerada l’encarnació de la sonoritat novaiorquesa, la cantant i compositora nascuda a Brooklyn omplirà la Sala de Cambra de la seva fusió de folk-pop bluesy amb drames de cabaret. Cantant sensual i amb veu de diva, Sophie Auster ha estat comparada amb grans artistes, com Nina Simone o Billie Holiday. 

Durant el mes d’octubre, la programació de l’Auditori de Girona també comptarà amb els concerts d’Els Amics de les Arts (divendres 27 d’octubre) i la Cobla La Principal de la Bisbal (diumenge 29 d’octubre).

Les entrades es poden adquirir al web de l’Auditori: www.auditorigirona.org

Tornar