Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Biblioteca Just M. Casero i el Centre Cívic Pont Major celebren el seu 20è aniversari

Per celebrar l’efemèride s’han programat tot un seguit d’activitats obertes a tothom del 18 al 26 d’octubre.

Imatge d’arxiu de la façana del Centre Cívic Pont Major

La Biblioteca Just M. Casero i el Centre Cívic Pont Major celebren demà el seu 20è aniversari. Tallers, cursos, activitats infantils i juvenils, clubs de lectura, xerrades i moltes altres activitats conformen la programació que juntament amb els serveis bàsics han convertit els dos equipaments en espais de referència pel barri. Per celebrar l’esdeveniment els dos serveis, juntament amb el Col·lectiu de Dones La Cata i l'Associació de Jubilats i Gent Gran La Unió del Pont Major, han programat tot un seguit d’activitats obertes a tothom del 18 al 26 d’octubre. 

"Les biblioteques i els centres cívics són eines fonamentals per fer arribar la cultura a tots els racons de Girona. Amb aquests espais construïm a diari la cultura als barris i així la cultura arriba a tothom", ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.  

En 20 anys, el Centre Cívic Pont Major s’ha convertit en un exemple del treball en comunitat, com una de les apostes i trets característics de tota la gran tasca que es fan des dels centres cívics. Un magnífic treball en xarxa amb les entitats i la comunitat del barri de molts anys per arribar a ser, actualment, un punt de referència pels veïns i les veïnes. Continuarem enfortint aquesta gran tasca que es fa des dels centres cívics”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita.

Demà, dia 18 d'octubre a les 19 h, hi haurà un brindis inaugural i inici de l'exposició fotogràfica “20 anys, mil i una històries del Pont Major”. Es tracta d’un passeig per les activitats, projectes, entitats i celebracions comunitàries de tots aquests anys, testimoni del poder de la col·laboració, la resiliència i la interculturalitat del barri i les seves entitats.

L’endemà, el dijous 19 d'octubre a les 17.30 h, a la Sala d'Actes Lluís Herrera tindrà lloc l’obra de teatre i titelles per a públic familiar a partir de 6 anys "La pianista" amb Maitant Teatre, una adaptació del conte "La pianista de les mans màgiques". 

El diumenge 22 d'octubre, a les 11 h, els veïns i veïnes del barri presentaran la Gegantona del barri amb una Cercavila, sortint des de la plaça Tomàs Baraut fins a arribar a la plaça de l'Om, on  es farà la lectura de la llegenda de la Majordoma, per acabar amb un vermut popular a càrrec del Col·lectiu de Dones La Cata i l'Associació de Jubilats i Gent Gran La Unió.

La celebració continuarà el dimecres 25 d’octubre, a les 17.30 h, a la Biblioteca, amb “Màgia per a tothom” amb Pol Pavo, un espectacle de màgia familiar per a tots els públics, on tant petits com grans estan convidats a passar-ho bé.

I, finalment, el dijous 26 d'octubre a les 19 h, la Biblioteca Just M. Casero organitza la cloenda d’actes amb un Club de Lectura sobre "La casa dels caps de setmana" de Marta Pascual, guanyadora del Premi Just M. Casero 2022, amb la participació de l’autora i de Roger Casero. També s’ha programat l’espectacle “Flor de vici: petita antologia de cuplet” amb Gemma Vidal i un brindis final de celebració del 20è aniversari de l'equipament, on tothom hi és convidat.

Per a més informació es pot consultar la web de les Biblioteques de Girona o el cartell

Programa d'activitats
Tornar