Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull una nova edició del cicle “Art i Filosofia: Mirar amb la paraula”

El cicle, organitzat per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, s’enceta el dia 8 de febrer amb la interpretació per part de Jordi Balló de “Dona a la finestra”, de Caspar David Friederich. El programa preveu sis sessions presencials impartides per Jordi Balló, Ester Jordana, Ángel Quintana, Laura Llevadot, Íngrid Guardiola i Joan Fontcuberta.

L’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona presenten una nova edició del cicle “Art i Filosofia: Mirar amb la paraula”, coordinat per la periodista freelance i escriptora Cristina Masanés. En aquesta sisena edició, el cicle reprèn la seva presencialitat amb el màxim aforament, després que la darrera edició fos virtual a causa de la pandèmia. L’activitat tindrà lloc els dimarts 8, 15 i 22 de febrer a l’Auditori de La Mercè, i els dimarts 1, 8 i 15 de març a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, sempre a les 19.30 h. 

“Art i Filosofia: Mirar amb la paraula” consta de sis sessions i torna a posar sobre la taula la idea de relacionar imatges i pensament, per aquest motiu s’ha convidat als i les conferenciants a pensar sobre una qüestió filosòfica present en el món contemporani a través d’una obra d’art. De la mateixa manera, les persones ponents podran explicar aquesta obra d’art a través d’un tema present en la reflexió contemporània del món. 

Enguany, el cicle fa un recorregut per les obres de Caspar David Friedrich, Antoni Muntadas, Gustave Courbet, Louise Bourgeois, Artemisia Gentileschi i Robert Capa. Mentre que la interpretació d’aquestes obres anirà a càrrec de les persones següents: el professor de Comunicació Audiovisual, director del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra i assagista Jordi Balló; la professora de l'Escola Massana. Centre d'Art i Disseny de Barcelona i professora col·laboradora a la Universitat Oberta Catalunya Ester Jordana; el professor d’Història i Teoria del Cinema, degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i crític en mitjans especialitzats Àngel Quintana, la professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, coordinadora del el Màster de Pensament Contemporani i Tradició Clàssica i impulsora del Festival de Filosofia Barcelona Pensa Laura Llevadot; la professora de Comunicació Cultural a la Universitat de Girona i directora del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona Íngrid Guardiola, i el professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i a la Harvard University de Cambridge (Massachusetts), assagista i teòric de la imatge Joan Fontcuberta.

La primera sessió del cicle tindrà lloc el dia 8 de febrer a l’Auditori de La Mercè, amb la interpretació per part de Jordi Balló de “Dona a la finestra”, de Caspar David Friederich. Totes les xerrades són gratuïtes amb inscripció prèvia a través dels webs del Centre Cultural La Mercè i de la Casa de Cultura.

Programa del cicle "Art i Filosofia" 2022
Tornar