Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal acull aquest dissabte l’espectacle de dansa “Made of space”

Es tracta de l’última peça dels coreògrafs Guy Nader i Maria Campos, una de les companyies de dansa del panorama actual que està aconseguint més ressò internacional • La proposta artística es va estrenar al Festival Grec 2021, on va tenir molt bona acollida per part del públic

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dissabte, dia 5 de febrer, a les 20 h, l’espectacle de dansa Made of space, l’última peça dels coreògrafs Guy Nader i Maria Campos (GN | MC), una de les companyies de dansa del panorama actual que està aconseguint més ressò internacional. Les entrades per la funció ja es poden comprar al web del Teatre.
 
A través de la dansa i la música, Made of space és una poètica de l’espai que deté el fluir del temps, que explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar-nos de la dimensió del temps i de l’espai. Tota una aproximació a les lleis de la física amb resultats plenament artístics. Explicar què és i com es forma una pluja d’estrelles és complex, però l’experiència de veure-la és meravellosa.
 
Amb aquest treball, Nader i Campos tanquen la trilogia que han dedicat a la investigació al voltant del concepte del temps i la seva relació amb l’espai. Es va iniciar amb el quintet Time Takes The Time Time Takes (2015) i va seguir amb el septet Set of Sets (2018).
 
Els dos coreògrafs col·laboren junts des de l’any 2006, creant conjuntament diverses obres que s’han mostrat en territori nacional i internacional a diferents teatres i festivals. Precisament Made of space es va estrenar al Festival Grec 2021, on va tenir molt bona acollida entre el públic. Aquesta creació demostra una maduresa i capacitat d’aprofundiment en el particular estil de treball de la companyia GN | MC, situant-la entre les més destacables de l’actual panorama.
 
En aquesta ocasió, set ballarins interpreten un viatge visual, en el qual el protagonisme és la cohesió del grup. Provenen d’estils diferents, des de les danses urbanes a l’acrobàcia o a la dansa contemporània, i destaquen puntualment, quedant sempre al servei del missatge col·lectiu, amb el resultat d’un treball molt físic, acrobàtic i de gran precisió. La composició musical en directe de Miguel Marín es converteix en l’altra part de la companyia. S’integra en el propòsit estètic global, donant continuïtat a la peça i fent que el viatge sigui també sonor.
 
L’espectacle s’endinsa en conceptes de la física i articula espai i cos emprant patrons de moviment i estructures musicals, mitjançant l'acumulació, variació i repetició de trajectòries, traços i recorreguts, que junts formen un paisatge harmònic circular de gran bellesa formal.

“Aquest espectacle és una de les moltes apostes valentes de la nova temporada del Teatre Municipal, que compta amb una programació amb personalitat pròpia, innovadora i trencadora”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. 
 
En diverses ocasions, Guy Nader i Maria Campos han estat convidats a participar en la creació de diverses companyies internacionals de prestigi, com l’EN-KNAP a Eslovènia; la Tanzmainz Staatstheater a Mainz, Alemanya, o la Xie Xin Dance Theatre a Shangai, Xina, entre d'altres. Amb la companyia Tanzmainz van crear el 2016 Fall Seven Times, un espectacle amb el qual GN | MC va rebre el premi de teatre a Alemanya Der Faust 2017. La companyia GN | MC va rebre també el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2019.
 
Guy Nader és un artista libanès resident a Barcelona, qui va estudiar art dramàtic a l'Institut Nacional de Belles Arts de la Universitat Libanesa a Beirut. L’any 2012 va obtenir la beca DanceWEB Europe, i dos anys abans, el 2010, va rebre el primer premi al Festival Internacional Masdanza pel seu solo Where the things hide.
 
Per la seva banda, Maria Campos va estudiar a SEAD, Àustria, i es va llicenciar a l'Escola Superior de les Arts d'Amsterdam (MTD) el 2003. Ha treballat amb diverses companyies i artistes independents, tot combinant aquesta tasca amb la docència i la seva pròpia creació. També ha actuat al costat d’artistes com Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre d'altres.

Tornar