Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La segona edició del cicle A prop arriba a catorze equipaments de la ciutat de Girona a partir d’aquesta primavera

La programació tindrà lloc entre el 17 d’abril i el 16 de juliol del 2021 i estarà formada per 28 propostes que donaran a conèixer els projectes del talent emergent del territori.

Un total de tretze equipaments de diversos barris de la ciutat de Girona acolliran actuacions culturals de petit format en la segona edició del cicle A Prop. L’esdeveniment, que tindrà lloc aquesta primavera i estiu, convertirà els centres cívics, biblioteques municipals i espais joves, en l’aparador de les propostes més fresques i de proximitat de diverses creadores i creadors emergents de les comarques gironines. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el coordinador de projectes escènics de l’Oficina de Foment de les Arts (OFA), Rafel Sánchez; la coordinadora de projectes audiovisuals de l’OFA, Carlota Gómez, i el coordinador de projectes musicals de l’OFA, Aniol Casadevall, han presentat avui d’edició d’enguany del cicle. 

Concretament, la segona edició de l’A Prop estarà formada per 28 propostes que donaran a conèixer els projectes del talent emergent del territori. La programació tindrà lloc entre el 17 d’abril i el 16 de juliol del 2021, i inclourà propostes de diferents àmbits artístics - arts escèniques, música, arts visuals i pluridisciplinars-. 

“L’A prop vol donar suport a creadors i creadores locals per una banda i fomentar la participació a la vida cultural de la ciutat i la comunitat per l'altra. I fer-ho en comú, cooperant entre diferents serveis i equipaments”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha afirmat que “creiem que la reactivació del sector cultural no pot anar deslligada de la lluita contra les desigualtats en l'exercici dels drets culturals”.

Totes les activitats previstes són gratuïtes, i es faran en catorze equipaments municipals de set barris diferents: al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, i a L’Estació Espai Jove, on ja s’havien programat espectacles l’any passat; i al Centre Cívic Santa Eugènia, a La Marfà, a l’Espai Cívic Can Gibert, i a El Güell Espai Jove, que s’han incorporat en aquesta edició. Enguany, també s’ha ampliat la programació amb una proposta artística més.

Per seleccionar les 28 propostes que conformen la programació, l’Oficina de Foment de les Arts va fer una crida a creadors i creadores emergents de les comarques gironines amb l’objectiu de detectar aquelles propostes més recents, joves i fresques, però que encara no s’han pogut presentar en un espai que els ajudi a generar ressò i que els connecti amb programadors/es. Es van rebre 217 propostes dels diferents àmbits artístics, de les quals 28 van ser les seleccionades per participar en aquesta edició del cicle. Entre els projectes seleccionats hi ha 15 concerts; 9 espectacles de teatre, dansa i circ; 2 exposicions, 1 mapping audiovisual, i 1 mural que es podran veure entre la primavera i l’estiu d’aquest any 2021.

L’A Prop va néixer l’any passat com a prova pilot en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona. La primera edició del cicle es va celebrar del 6 de juliol al 31 d’octubre del 2020, després que s’hagués d’aplaçar per la irrupció de la pandèmia, ja que inicialment estava prevista del 20 de març al 31 d’abril del mateix any.

Les activitats es desenvoluparan seguint les mesures de seguretat i sanitàries vigents en cada moment per la COVID-19 i bona part de les propostes es faran a l’aire lliure. A més, l’aforament serà limitat i caldrà inscripció prèvia en bona part de les activitats.

Podeu consultar la programació al web i a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi

La gestió integral del cicle és a càrrec de l’empresa Baowatt i l’organitza l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquest projecte compta amb el suport del PECT Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Cicle A prop 2021
Dossier de premsa
Fotos de les companyies
Tornar