Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Concurs de llegendes Gerionines

Concurs de llegendes Gerionines

Termini de participació: 20 de març de 2022

Adreçat a Joves d’entre 14 i 16 anys

Una llegenda és una narració, amb un estil més o menys històric, elaborada  amb una bona barreja de realitat, imaginació i mitologia.

A Girona en Carles Vivó, escriptor, dibuixant, pintor, enamorat de la cultura popular… Va recuperar velles històries, moltes no escrites, que parlaven de mites i fantasies de la ciutat, personatges imaginaris amb un punt de veritat… i en va crear algunes de les llegendes més populars que actualment s’expliquen a la mainada. D’això no en fa pas massa temps…

Ara fa 20 anys la colla gegantera Fal·lera Gironina va crear l’espectacle “La Girona d’en Gerió” basat en uns versos de l’escriptor Gironí Roger Costa-Pau Bea. Es va estrenar a la plaça del Vi, dins els actes de les Fires  de Girona de l’any 2001, i va servir per presentar el nou gegant de la ciutat: en Gerió, el dels tres caps!

Amb motiu d’aquest 20è aniversari, l’Ajuntament de Girona i Fal·lera Gironina convoquen un concurs de llegendes Gerionines per continuar la tradició de les llegendes de la ciutat i promoure noves versions de la llegenda d’en Gerió.

Per tal d’acompanyar la publicació de les obres seleccionades s’ha demanat a en Roger Costa-Pau que, a partir dels versos de l’espectacle, creï una nova versió de la llegenda d’en Gerió que formarà part de la publicació “Llegendes Gerionines” juntament amb les obres guanyadores.

Podeu consultar les bases d’aquest concurs en el següent enllaç.

Guanyador del concurs 2022

Llegeix la llegenda guanyadora del concurs: "La fletxa de cartró", de Juna Riera Ravés.