Header: Casals d'estiu 2022

Casals d'estiu

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fundació Jaume Bofill, en el marc d'Estiu Enriquit, va entrevistar a diferents entitats i agents educatius del programa municipal de casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona

Es va parlar sobre casals temàtics, una estratègia municipal per reduir la segregació educativa durant l’estiu

La segregació urbana i social existent a molts municipis de Catalunya afecta l’accés d’infants i joves a oportunitats educatives i a les activitats educatives d’estiu. Per això, les administracions tenen la responsabilitat de prendre mesures per garantir l’accés equitatiu de tothom, especialment en els entorns més desafavorits, als espais, activitats i propostes educatives que s’ofereixen al municipi durant les vacances.

Però, com fer-ho? Tot seguit us expliquem la iniciativa que s’impulsa des de l’Ajuntament de Girona.

L’Ajuntament de Girona ofereix un programa de casals temàtics durant l’estiu pensats per a trencar les dinàmiques de segregació educativa. Aquesta estratègia afavoreix la mobilitat dels infants dins la ciutat i enriqueix les activitats i els grups de participants amb major diversitat i interculturalitat.

Cada un dels casals temàtics de Girona s’organitza entorn d’un àmbit de coneixement concret i tots ells compten amb la participació d’especialistes i professionals d’aquesta branca de coneixement. A més, fan ús d’espais i materials especialitzats i pertinents per a la temàtica i les activitats que s’hi porten a terme.

Podeu veure tota l'entrevista a l'enllaça que s'adjunta.

Casals temàtics: una estratègia municipal per reduir la segregació educativa durant l’estiu
Tornar