Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resolució de la convocatòria per a la selecció de tres projectes per a l’edició 2024 del projecte artístic i participatiu Segona Residència

Les propostes seleccionades són les següents:
-Refugi a plaça Can Gibert/Santa Eugènia
- La nostra llegenda a la plaça Llibertat de Salt
- Un espai de joc entre mainada i artistes a la plaça Empúries de Sant Narcís

El Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, l’Associació cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània convoquen un procés de selecció de tres projectes artístics per a desenvolupar dinàmiques creatives a l'espai públic adreçades a mainada en el marc del projecte Segona Residència. Art a les places els vespres de juliol als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, Sant Narcís i el municipi de Salt.

Segona residència és un espai de joc i art compartit entre mainada i artistes. Una proposta que vol apropar les pràctiques artístiques contemporànies als nens i les nenes que es troben a les places a l'estiu, per tal que descobreixin nous llenguatges i tècniques creatives.

Durant l'estiu, algunes places es buiden perquè la gent se'n va de vacances, però n'hi ha d'altres a vessar, plenes de moviment i xivarri, sobretot de mainada que juga al carrer. Són aquestes places menys cèntriques, espais sovint desatesos en l'àmbit cultural i on la possibilitat d'estiuejar fora de la ciutat és menys freqüent, on instal·lem aquesta Segona residència.

El títol també fa referència a les estades en residència que permeten als artistes treballar en entorns allunyats del seu context. D'aquesta manera, Segona residència transforma les places en espais de trobada i d'intercanvi entre artistes i mainada.

De retruc, es volen dinamitzar places menys cèntriques, espais que sovint queden desatesos en l’àmbit cultural i on la possibilitat d’estiuejar fora de la ciutat és menys freqüent.

Objectius:

  • Apropar les pràctiques artístiques a mainada a l’espai públic.
  • Fomentar el coneixement i la reflexió sobre l’entorn urbà i l’espai públic mitjançant diferents pràctiques i llenguatges artístics.
  • Propiciar l’interès de la mainada pels centres i col·lectius artístics
  • Generar nous models relacionals al voltant de les pràctiques artístiques entre artistes i mainada.

Destinataris:

Tres artistes a títol individual o tres col·lectius, preferentment del territori gironí, que exploren i treballen entorn de les pràctiques artístiques contemporànies dirigides a la mainada, i desenvolupades a l’espai públic des d’una perspectiva participativa.

Dates:

Els artistes seleccionats hauran de triar tres vespres de les següents setmanes:

  • Primera setmana de juliol de 2024 (19 - 21 h)
  • Segona setmana de juliol de 2024 (19 - 21 h)
  • Tercera setmana de juliol de 2024 (19 - 21 h)

L'artista seleccionat té el compromís de visitar la plaça i conèixer la comunitat en un mínim de dues sessions prèvies a la realització de les dinàmiques artístiques.


Dotació: 1.250 € per plaça

El termini de lliurament de la documentació serà el 26 de gener de 2024 (a les 12 h).
La documentació requerida a les bases de participació s’ha d’enviar a info@femlavolta.cat

Resolució de la convocatòria: 2 de febrer de 2024.

Per a més informació consulteu les bases reguladores de la convocatòria.

Resolució de la convocatòria
Tornar