Header: Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: Els Químics Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els Químics Espai Jove acull l'exposició "Sortim?" per conscienciar el jovent sobre els riscos del consum abusiu d'alcohol

La mostra es podrà veure a partir d'avui i fins al 26 d'octubre, coincidint amb les setmanes prèvies a les Fires de Sant Narcís

Amb l'objectiu de conscienciar el jovent sobre els riscos del consum abusiu d'alcohol, l'Ajuntament de Girona ofereix l'exposició "Sortim?", que es podrà veure a Els Químics Espai Jove des d'avui fins al 26 d'octubre. La mostra ha estat elaborada per l'entitat Promoció i Desenvolupament i Social i es preveu que hi assisteixin uns 400 alumnes de 5 instituts de Girona, tot i que el període d'inscripcions encara no ha finalitzat.

"Sortim?" és una exposició guiada pensada perquè els i les joves agafin consciència dels riscos del consum abusiu d'alcohol, que a vegades relacionen amb les barraques de les Fires de Girona. Aquesta exposició consta de 10 plafons on es representen situacions relacionades amb el consum d'alcohol que poden ser habituals i conviden tant a la reflexió individual com al debat grupal.

"Iniciatives com les d'aquesta exposició 'Sortim?', oberta i adreçada específicament al jovent, ens ajuda a la lluita preventiva i a la conscienciació dels perills que suposa per a la salut el consum abusiu o compulsiu d'alcohol, i les edats promptes en què es comença a ingerir. Explicar la percepció del risc, reforçar els coneixements i incidir en la norma social per reduir el consum problemàtic de l'alcohol és el que pretén aquesta exposició, per tal que els i les joves surtin de festa amb tota la informació dels riscos que suposa per la seva salut tant físicament com psicològicament. Tota la informació és molt benvinguda i iniciatives com aquesta molt més", ha assenyalat la regidora de Salut i Benestar Emocional, Sílvia Bosch.

Malgrat el nombre de consumidors i consumidores habituals d'alcohol ha disminuït sensiblement entre la població escolar a Catalunya en comparació amb les dades del 2018, la tendència a un consum abusiu continua augmentant. Un 21,5% dels joves de 14 a 18 anys s'havia emborratxat i un de cada quatre havia consumit 5 begudes alcohòliques seguides en menys de dues hores durant l'últim mes (binge drinking), segons dades obtingudes a l'enquesta ESTUDES a Catalunya de 2021.

L'exposició té per objectius reduir el nombre d'adolescents que consumeixen begudes alcohòliques, retardar-ne l'edat d'inici i reduir la quantitat d'alcohol ingerit entre els i les adolescents consumidors/ores.

Tornar