Header: Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Oficina d'Assistència en
Matèria de Registre (OAMR)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona FM amplia la graella amb nous programes de contingut propi i la recuperació del magazín matinal

L'emissora de ràdio municipal consolida una nova programació per donar veu al que passa a la ciutat, amb nous programes de contingut gironí, un pòdcast de resum diari i un nou perfil a la plataforma Spotify. Les franges de programació musical prioritzaran la música en català i els i les artistes gironins, donant especial cobertura a nous talents.

L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí la programació per a la temporada tardor-hivern 2023 - 2024 de l'emissora de ràdio municipal Girona FM. La nova graella consolida la franja matinal, amb una oferta ininterrompuda de les 9 a les 14.30 h i també impulsa la programació de contingut propi. L'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i el director de l'emissora de ràdio municipal, Oriol Mas Lloret, han fet públic avui el matí la nova programació.

"La ràdio municipal és una eina amb molt potencial per tal d'enfortir les entitats i els col·lectius de la ciutat. Girona FM ha de ser la casa radiofònica de la gent de Girona i un aparador per tot allò que les veïnes i veïns fan a la ciutat, que és molt i que s'ha de donar a conèixer", ha afirmat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

En la franja matinal destaca la recuperació del magazín matinal Els 4 Rius, amb el periodista Saïd Sbai. Una versió renovada, que inclou més de 20 seccions, on la persona oient trobarà informació de servei i entreteniment amb el conjunt del teixit social, econòmic i cultural gironí com a eix i principal protagonista. Els diferents apartats del magazín tractaran temes diversos que van des de la natura, les associacions de veïns i veïnes o el cinema, fins a la presència de gironins i gironines al món, entrevistes o activitats de la ciutat i també seccions dedicades als serveis i equipaments municipals, que inclouran informació d'interès per al conjunt de la ciutadania, amb la voluntat reforçar el caràcter de servei públic de l'emissora.

La nova graella es reforça també amb nous programes de producció pròpia, produïts amb col·laboradors, com: Gent de bàsquet, amb Jan Torrent, per analitzar els partits del Bàsquet Girona; L'hora de DJ Calvins, amb Martí Oliveira, per conèixer els grups musicals que vénen a tocar a la ciutat; Voluntaris.cat, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, per donar veu a les entitats del tercer sector, i Cap dia sense poema, amb Lluís Lucero Comas, una càpsula diària de poesia.

Pel que fa a la informació, l'Informatiu diari, amb Pau Villafañe, es completa amb una entrevista relacionada amb l'actualitat. I la Tertúlia, conduïda cada matí per Jordi Grau, compta amb col·laboradors per analitzar tot el que passa a Girona. 

Una altra de les novetats destacades és l'Infopodcast, una càpsula diària, exclusivament digital, en coproducció amb la Xarxa, on es resumeixen les principals notícies i informació de servei, en tres minuts.

La darrera gran novetat de la graella fa referència a la programació musical. Cada dia, de 20 a 21 h, s'emetrà un programa basat en un gènere musical específic i els caps de setmana es recuperaran espais dedicats a la sardana, al matí, i a la tarda, al reggae, les músiques del món, el country i la música tradicional catalana. Pel que fa a les franges de fórmula musical, es prioritzarà la música en català i les cançons de grups gironins i es donarà cobertura als músics emergents de la ciutat i del territori, seleccionant les darreres novetats dels i les artistes locals.

Totes aquestes novetats se sumen als programes que ja estan en emissió actualment, configurant una graella més completa i diversa. "Volem que la persona oient sàpiga que pot sintonitzar Girona FM en qualsevol moment del dia, i sempre hi trobarà programes de proximitat, amb Girona com a gran protagonista. Som una ràdio local amb una clara vocació de servei públic, i a poc a poc ens volem consolidar com a emissora de referència per saber tot el que passa a la ciutat", ha explicat el director de l'emissora, Oriol Mas Lloret.

Precisament, i amb l'objectiu de ser presents cada vegada en més plataformes digitals i xarxes socials, l'emissora ha obert un nou perfil a Spotify, GironaFM, on les persones usuàries d'aquesta plataforma de reproducció de música i pòdcast podran recuperar tots els programes en emissió. La presència a Spotify se suma a la pàgina web oficial (gironafm.cat) i al perfil a la plataforma de pòdcast Ivoox.com, per facilitar l'accés al contingut de Girona FM des dels dispositius mòbils i augmentar-ne la distribució digital.

Nou consell assessor

D'altra banda, avui també s'ha fet pública la proposta que es portarà a votació en el proper Ple municipal per aprovar les persones integrants del Consell Assessor de l'emissora, l'òrgan que vetlla per avaluar i fer propostes referents a la programació, els continguts, les polítiques i les estratègies de programació de l'emissora municipal. Es tracta de sis noms, a proposta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb una reconeguda experiència en el periodisme local, especialment en l'àmbit de la ràdio, i que representen també a sectors rellevants de la ciutat com les entitats o la universitat: Carles Baldellou, Sílvia Espinosa, Rosa Gil, Emma Granyer, Jordi Grau i Albert Requena. 

Tornar