Header: L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: L'Estació Espai Jove

Ruta de navegació

L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

L’Estació Espai Jove és un espai proper al qual pots recórrer en el moment que t’enfrontis als reptes no sempre fàcils d’orientar el teu camí formatiu, d’iniciar o ampliar el recorregut laboral, d’emancipar-te, de marxar a viure una experiència a l’estranger o de dissenyar o idear qualsevol nou projecte. En definitiva, L’Estació vol donar-te el suport necessari per facilitar el teu procés de creixement i desenvolupament.

A l’espai també hi trobaràs una extensa programació d’activitats com exposicions, concerts, debats, formacions, tallers, jornades, grups de conversa o aules d’estudi. Propostes transformadores per viure noves experiències capacitadores.  

Un edifici històric

L’Estació Espai Jove, al barri de Santa Eugènia de Girona, està situada en un edifici emblemàtic i històric de la ciutat. El 19 de desembre de 1993 s’inaugura el Centre d’Informació i Serveis per a la Joventut L’Estació de l’Ajuntament de Girona. El servei s’emplaça a l’espai de l’antiga estació del carrilet de Girona a Olot, on s’havia obert l’any 1990 el Centre Cultural L’Estació, després de la remodelació de l’edifici feta per joves de l’Escola Taller de Girona.

En aquests primers anys el Centre d’Informació i Serveis per a la Joventut ocupa només una petita part de l’edifici i comparteix espai amb l’Escola Taller de Girona. 

L’any 2000 representa un canvi en la manera de rebre, processar i transmetre la informació, ja que les TIC (tecnologies de la informació i comunicació) s’estan democratitzant en aquells anys i propicien un panorama en què, teòricament, tot és a la xarxa. És entre els anys 2002 i 2004 quan entra en funcionament el projecte Esp@is Internet de l’Ajuntament de Girona, que consistia a instal·lar ordinadors amb connexió gratuïta a Internet a diferents espais públics de la ciutat, entre els quals hi ha L’Estació Espai Jove. 

Durant l’any 2005 l’edifici de l’antiga estació del carrilet Girona-Olot, emplaçament del Centre d’Informació Juvenil L’Estació, se sotmet a unes obres de rehabilitació i condicionament. Aquest fet obliga a traslladar el servei als baixos del carrer de l’Albereda, 3.

Finalment, i després de més d’un any d’obres, el 10 de març de 2006, el servei va tornar a l’edifici del carrer de Santa Eugènia, en un espai totalment rehabilitat i adaptat a les necessitats d’aquell moment.

L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

Adreça:
Ctra. Santa Eugènia, 17
17005 - GIRONA

Telèfon:
972 220 070

A/e:
estacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/estacio

Horari:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h