Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona ofereix l’estrena a Catalunya del nou espectacle de Sara Baras en homenatge al guitarrista Paco de Lucía

Sara Baras celebra els 25 anys de la seva companyia amb una gira que farà parada a la Sala Montsalvatge de Girona el dissabte 10 de febrer. El nou espectacle de l’artista ret homenatge al geni de la guitarra Paco de Lucía amb un viatge coreogràfic compost per 15 peces úniques

El dissabte 10 de febrer, la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona acollirà l'estrena a Catalunya del nou espectacle de la coreògrafa, directora i ballarina Sara Baras, Vuela. Aquest projecte coreogràfic arriba a Girona per celebrar els 25 anys de la seva companyia i per retre homenatge al mestre de la guitarra Paco de Lucía. Les últimes entrades disponibles es poden adquirir al web de l'Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

Després de l'èxit del seu darrer projecte, Alma, Sara Baras ha decidit tornar als escenaris amb Vuela, un nou espectacle que durà de gira al llarg d'aquest any arreu de l'Estat espanyol amb una primera actuació a Catalunya el dissabte 10 de febrer a l'Auditori de Girona. Es tracta d'un viatge coreogràfic compost per 15 peces úniques que transporten els i les espectadores, una vegada més, al màgic món de Sara Baras. Un homenatge al seu amic, el mestre de la guitarra Paco de Lucía, creat en quatre actes, amb una narrativa poderosa: Madera, que ens recorda la força de les arrels; Mar, que ens convida a navegar a la passió i ser com l'aigua; Muerte, una forma d'explorar les emocions humanes des d'allò més profund, i Volar, l'única forma de fugir sense córrer, només deixant-se portar per la celebració i l'alegria.

La gira de presentació de l'espectacle coincideix amb la celebració dels 25 anys de la companyia de l'artista, Ballet Flamenco Sara Baras, amb la qual ha presentat un total de tretze espectacles i ha realitzat més de 4.000 representacions arreu del món, en teatres i auditoris com l'Opera House de Sydney, el Royal Albert Hall de Londres, el Théâtre des Champs-Elysées de París o el City Center de Nova York, entre d'altres.

Ambaixadora del ballet flamenc

Formada per mestres de la dansa com Ciro, Manolete, El Güito i Dania González, la influència més significativa que ha rebut Sara Baras ha estat la de la seva mare, Concha Baras, amb qui va iniciar la seva carrera artística fa 30 anys a la seva terra natal, Cadis. Actualment, Sara Baras és considerada el màxim exponent del ball flamenc de l'àmbit internacional, i ha rebut reconeixements tan destacats com la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes (2022) o el premi Olivier Award en la categoria d'Exceptional Achievement in Dance (2022) dels prestigiosos guardons britànics del món teatral, entre molts d'altres.

Una hora abans del concert de Sara Baras, l'Auditori de Girona acollirà un diàleg entre el guitarrista de flamenc David Coll i el bailaor i coreògraf José Manuel Álvarez, en un acte obert al públic de l'espectacle.

Tornar