Header: Coronavirus

Coronavirus

Xarxes: Ajuntament de Girona

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Declaració institucional | Coronavirus

Declaració institucional de l’Ajuntament de Girona arran de la crisi del COVID-19

La nostra ciutat, com pràcticament tots els racons del planeta, pateix en aquests moments l'embat de la pandèmia provocada pel Coronavirus COVID-19. La gravetat de la situació actual exigeix la col·laboració, el treball i l’esforç de tots els grups municipals, siguin del color que siguin, estiguin al capdavant del govern o a l’oposició. Estem en uns moments transcendentals que marcaran el futur de la nostra societat tal i com la coneixem. Això ens obliga a anar tots de la mà per afrontar amb més força i amb més empenta la situació actual i l’escenari que vindrà.

Els nous reptes de ciutat derivats de la crisi del COVID-19 es desencallaran només si hi som tots. Aquests son uns reptes que ningú podia esperar i molt menys desitjar. Són una dificultat que només podrem combatre amb la suma de tots. I ho farem així perquè és de justícia, perquè precisament això hem demanat a la nostra ciutadania: que es cuidin els uns als altres i que facin pinya. En nom d’ells i elles hem de treballar conjuntament.

En aquest sentit, el Ple municipal vol agrair la imprescindible tasca que els i les professionals de la salut estan portant a terme per tal de pal·liar els greus efectes que està provocant el COVID-19, i que implica que tots ells es posin cada dia en perill pel bé comú. Aquest agraïment el volem fer extensiu a tots aquells col·lectius professionals que també s’exposen al perill d’infectar-se per tal de garantir la disponibilitat dels serveis bàsics per a tota la ciutadania: des de la resta de serveis d’emergència i protecció civil, com bombers i policies, fins a botiguers i treballadors del sector de la distribució d’aliments, personal dels serveis socials, personal de la neteja i tants d’altres. A tots ells, moltes i moltes gràcies.

No volem deixar passar l’oportunitat també d’agrair l’esforç, el civisme i la responsabilitat que la gran majoria de veïns i veïnes de Girona estan demostrant aquests dies a l’hora de seguir les mesures de confinament, i remarcar alhora l'agraïment d’aquest Ple davant les iniciatives solidàries que tant persones individuals com empreses estan portant a terme per pal·liar les greus dificultats que estan patint sobretot els col·lectius més vulnerables.

Per acabar, un missatge directe als nostres conciutadans: tots els grups municipals de la ciutat ens comprometem a afrontar aquest repte de la forma més determinada i conjunta i amb totes les eines i recursos de què disposa l’Ajuntament de Girona. Ens comprometem a ser-hi, a estar al vostre costat pel que faci falta perquè entre tots i totes ens en puguem en sortir. Perquè ens en sortirem!