Header: Consell de Cohesió i Serveis Socials (CCSS)

Consell de Cohesió i Serveis Socials (CCSS)

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona està articulant un pla d'actuació contra la pobresa

Es tracta d'un pla participat amb les entitats i els membres que formen part del Consell de Cohesió i Serveis Socials municipal.

L'Ajuntament de Girona està articulant un pla d'actuació i de mesures contra la pobresa a través del Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona (CCSS). Aquest pla està participat per les 25 entitats que formen part del Consell, pels sindicats, per la patronal, per institucions diverses, pels representants dels grups municipals i pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Girona. "És important destacar que el pla serà possible gràcies al treball conjunt de les entitats i de la societat civil gironina, a més de l'equip de govern i dels grups municipals de l'Ajuntament de Girona. Amb la col·laboració i el treball en comú i en xarxa dels membres del CCSS se sumaran iniciatives i projectes i s'aconseguirà millorar les mesures que ha d'incloure el Pla", ha subratllat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.

Ahir va tenir lloc la tercera reunió del Consell, al Centre Cívic Ter. Durant la sessió plenària, a la qual es van incorporar per primer cop representants dels grups polítics municipals, es va fer un repàs a les actuacions que s'han portat a terme durant el 2013 i que es preveuen per al 2014 als tres grups de treball de la comissió: atur, pobresa i salut.

L'objectiu del grup de treball sobre l'atur és promoure l'ocupació de col·lectius socials vulnerables en situació d'atur. En concret, des d'aquest grup es treballa per al desenvolupament i el seguiment del pla de mesures ocupacionals Girona Actua i s'està elaborant el mapa dels recursos de formació i inserció laboral de la ciutat.

Pel que fa al grup de treball sobre la pobresa, es treballa amb la finalitat de lluitar contra els efectes de la pobresa econòmica i la seva incidència sobre els infants. Dins d'aquest grup, durant el 2013 s'ha elaborat un recull de propostes i mesures contra l'afectació de la pobresa a la població infantil a partir dels resultats de l'enquesta sobre suficiència alimentària. També s'ha confeccionat un document d'indicadors de pobresa per fer un seguiment conjunt i unificar criteris entre totes les entitats participants al Consell i un mapa de recursos actualitzat sobre els dispositius de la ciutat per pal·liar els efectes de la pobresa sobre la infància.

Per últim, l'objectiu del grup de treball de salut és promoure accions per afavorir la salut emocional de les persones afectades pels processos vinculats a la crisi. Durant el 2013, s'ha treballat en el disseny i el desenvolupament d'un projecte d'empoderament de persones afectades per situacions continuades de crisi, amb la finalitat de donar eines de suport per ajudar a afrontar-les. En aquest sentit, es preveu també un mapa amb els recursos de suport al benestar emocional que hi ha a la ciutat.

Tornar